Når ens hobby ikke passer med ens øvrige værdier

marts 6, 2019 at 17:08
Tombow Twintone dual brush, tusser, markers, Bullet journal

Hvad gør man når ens hobby, som giver en masser af glæde og energi, ikke passer sammen med ens øvrige værdier og mål?

 

Sådan har jeg det lidt med min nye Bullet Journal-besættelse. Ja undskyld, at det er endnu et indlæg om en notesbog med prikker, men den fylder tydeligvis en del i mit liv pt. Jeg stornyder at planlægge, koordinere og ikke mindst udfolde mig kreativt i min Bullet Journal, men der er en side af min nye hobby, om du vil, der ikke stemmer overens med, hvordan jeg i øvrigt gerne vil leve mit liv.

 

Jeg er nemlig lidt træt af, hvordan mine kreative aspirationer får mig til hele tiden at sukke efter flere tuscher, fineliners og andet udstyr. Plastik tuscher i plastikbeholdere. Alt det jeg gerne vil væk fra. Overforbrug, unødvendigheder og alt den forpulede plastik.

 

Jeg ved godt, at jeg aldrig kommer ned på et nul i CO2-aftryk, men jeg føler mig lidt som en kæmpe hykler, når jeg igen og igen skriver om at ville forbruge mindre og vælge bæredygtighed og genbrug fremfor fast fashion og billige plastikløsninger.

 

Den ene side af mig vil jo rigtig gerne komme til et sted, hvor jeg ikke har ‘behov for’ at købe ting hele tiden, og særligt ting, der ikke er vigtige, men den anden side af mig, anerkender, hvor meget glæde jeg får ud af den Bullet Journal, og en del af den glæde kommer af at have nogle redskaber til at bruge i den.

 

Jeg har ikke noget svar på mit dilemma. Ikke andet end at jeg vil forsøge at holde mig selv ansvarlig i købssituationen. Hvor vigtig er den pakke tuscher eller hvad det nu er? Kan jeg skabe samme resultat, eller tæt derpå, uden at skulle købe mere. Jeg må Marie Kondo’e min Bullet Journal-process. Giver det mig glæde? Så kan et køb have sin berettigelse. Jeg er jo kun et menneske for hulan. Jeg må finde en balance mellem at give efter for unødvendigt forbrug og give mig selv lov til at dyrke en kilde til masser af timers aktivitet og kreativ udfoldelse jeg har savnet i årevis.