Januar tur/retur

januar 29, 2019 at 18:35
Solnedgang over Ekekull

Det kommer næppe som en overraskelse, at jeg er så klar til at vinke farvel til januar. Januar er bare ikke min favorit, og i år var særligt hård, synes jeg. Jeg har kæmpet med dårligt humør og manglende energi. Men selvom jeg synes, at det har været en uendelig lang måned, så har den heldigvis ikke kun været langsommelig at komme igennem. Der har også været alverdens små fine øjeblikke og rare ting.

 

Så for at sige farvel til 2019s allerførste måned på pæneste vis, vil jeg dele lidt af det gode min januarmåned gemte på. Nogle af punkterne findes på listen med mine bud på at ryste sine januarblues af sig, jeg lavede tidligere på måneden, mens de resterende med fordel tilføjes.

 

Nye sæsoner af favoritserier

Jeg har ikke så lidt begejstret, da jeg opdagede, at Netflix havde lagt en ny sæson af Modern Family op d. 1. januar. Jeg slugte 9. sæson på kort tid og den skuffede bestemt ikke. Faktisk grinte jeg højt adskillige gange.

 

Nye sjove og spændende serier

Af nye serier jeg har givet mig i kast med i januar tæller Sex Education og Bodyguard. To meget forskellige serier, men begge kan altså noget. Mens den første er sød og underfundig, er den anden nervepirrende og intens.

 

Togtid = Læsetid

Mit liv som pendler betyder, at jeg har ca. 2 x 40 min. dedikeret til læsning stort set mandag til fredag. Det betyder, at jeg får læst meget mere end det sidste år, hvor jeg ærligt talt har været lidt sløv. I løbet af min første uge som pendler fik jeg læst ‘Everything I Never Told You’ og taget hul på en moppedreng på over 700 sider ‘A Little Life’.

 

Masser af madlavning

For første gang i mange år er det ikke kun mig selv jeg laver aftensmad til, og selvom jeg ikke laver aftensmad hver aften, så har jeg allerede kokkereret en del til mine forældre og mig. Jeg elsker at lave mad, men det er ekstra hyggeligt at have nogen at lave mad til, det må jeg indrømme. I januar har jeg blandt andet lavet forskellige varianter af veggie tacos med forskelligt fyld; sorte bønner, blomkål, græskar og svampe, vegetarlasagne med broccoli, fennikel og spinat, blomkålscurry, græskarrisotto, broccoli/ærte-suppe og vegetarpizza.

Ny hobby og krea-tid

I begyndelsen af året forærede min mor mig en såkaldt Bullet Journal. Essentielt set er en notesbog med prikker, som lægger op til at du selv kreerer din egen kalender og/eller dagbog med kreative design, layouts og tegninger. Jeg er selvfølgelig allerede fuldstændig hooked og dimser og tegner løs, når jeg får muligheden.

 

Nye tricks til Frank

Min stedmor er god til at øve tricks og lydighed med Ludwig, og det har inspireret mig til at træne mere med Frank. Han elsker virkelig at blive stimuleret og fordi han vil gøre alt for en godbid, er han overraskende lærenem. Forleden lærte jeg ham at lave en halvcirkel om mig og sætte sig ind mellem mine ben. Step to var at lære ham at placere sine porter på mine fødder og gå sammen med mig.

Solodating

I månedens sidste weekend trængte jeg sådan til lidt københavnerkvalitetstid efter at have tilbragt de to foregående weekender udelukkende nord på. Da en aftale blev rykket, lagde jeg en solo-biograftur ind i stedet og tog ind og se ‘A Star is Born’ i Grand i selskab af en cortado, gammeldags fastelavnsbolle og salte fisk. Det var den perfekte lørdagsaktivitet (minus det hulkeanfald filmen forsagede lige inden jeg skulle mødes med Kusine A til fødselsdagsfejring i et Escape Room og cocktails). Jeg er så glad for, at jeg har lært at tage på solodates, selvom jeg gerne vil blive endnu bedre til det, så der ikke så lang tid imellem.

 

Instagram-detox og mindre telefontid

For 1,5 uge siden fik jeg pludselig nok at mit evige dimseri og tidsspild på Instagram og slettede appen. Jeg kunne mærke, at den ikke gav mig noget, men til gengæld stjal tid og fokus fra mig. Jeg er som udgangspunkt glad for Instagram, særligt Stories bruger jeg flittigt, men jeg havde lige brug for slet ikke at være der. I sommer tog jeg for første gang en fire dage uden Instagram og senere 3-4 uger, det kan jeg altså godt anbefale. Ifølge den tracker på min iPhone har jeg siden jeg slettede appen brugt min telefon over en time mindre dagligt (!). Derudover er jeg også blevet meget bedre til at lægge min telefon op på mit værelse om aftenen og dermed ikke sidde og glo på den, mens jeg ser TV eller er sammen med min familie om aftenen.