En shopaholics bekendelser: December

januar 12, 2019 at 13:05
Julepynt, Søstrene Grene, bil med juletræ

Et styks jule(træs)pynt fra Søstrene Grene, som jeg måske ikke helt behøvede

 

Efter en noget prøvende opstartsfase i november, hvor jeg for alvor prøvede at få ændret mine forbrugsvaner, synes jeg egentlig, at jeg har kontrolleret nogle shoppeimpulser bedre i december. Dog ikke 100%. Der er stadig blevet taget nogle hurtige (om)valg om at anskaffe et par ting, som jeg ikke strengt taget har behøvet.

 

Alene på julekontoen fik jeg købt nogle ting, som jeg sagtens kunne have levet uden og eller ikke havde figureret på min ønskeseddel længe. Det var rettere ting, der fristede mig i øjeblikket og var tilpas små beløb til, at jeg tænke, at det ikke betød så meget. Men det gør det i længden, for hvis jeg skal lære mig selv ikke at give efter enhver impuls, så er jeg nødt til at være mere strigent. Det ved jeg også af erfaring fra mine perioder uden sukker eller med mere fokus på træning, jeg er nødt til at have besluttet mig. Når jeg først at svunget kortet, så er det ligesom mere legitimt at bruge det igen, derfor er det bedst, hvis jeg sætter nogle klare regler for mine forbrug. Gerne i selskab med en lille konkurrence til mig selv, haha. Det må jeg lige tænke over, hvordan de regler skal sættes op.

 

En anden ting der gør det svært for mig at bruge færre penge er uventede udgifter – eksempelvis havde jeg ikke indtænkt risikoen for, at mine øreringe fra Canada ville blive nuppet i tolden og dermed betale 452 kr. ekstra (inklusiv et 110 kr. gebyr fra DHL – note til selv vælg aldrig DHL som fragtmulighed!). Jeg havde også lykkeligt glemt, at fire mennesker tæt på mig er født i december, så det der med ingen gaver i december kommer vist aldrig til at holde.

 

Men hvordan så det så ud i december? Her er mine bekendelser for december:

 

3 juletræsfigurer i Søstrene Grene – 107,58 kr.

Juleugle på julemarked – 10 kr.

Told + moms på øreringe fra Mejuri – 452,20 kr. (Røvbanan!)

Sukkulenter og mos til juledekorationer – 50 kr. 

Frank fotokalender – 79 kr.  

Fire huller i ørerne – 698 kr. 

Fire plastikkasser til opbevaring i kælderen – 258 kr. 

 

I alt 1654,78 kr.

 

Diverse fødselsdagsgaver og værtindegaver: 1465 kr.

 

Forbrug inkl. gaver: 3119,78 kr.

 

Den største post på mit december-shopperi er mine fire nye huller i ørene. Det er nu helt i orden for det var rent faktisk noget jeg har ønsket mig i flere år og nu endelig fik gjort noget ved. Det er netop der jeg gerne vil hen. Jeg vil gerne lære mig selv at bruge mine penge, der hvor de giver mig størst værdi og undgå småklatterier. Den mest irriterende var klart den ekstra told/moms på mine øreringe fra november, men som ironisk nok hænger sammen med mine nye huller i ørerne.