10 idéer til at ryste dine januarblues af dig

januar 18, 2019 at 09:07
&Other Stories frakke, Envii bukser, Nike Air Presto Flyknit Ultra sneakers

Åh januar, du trækker sgu tænder ud! Hvis du har det ligesom mig, at januar bare er ekstra lang og hård at komme igennem ovenpå decembers juleri og hygge, hvor du i øvrigt har været lagt lidt ekstra i selen og dermed føler dig mere flad end sædvaneligt, når kalenderen skriver januar. Men livet er for kort til at en helt måned skal være trist og sur, så jeg har sat mig ned og nedfældet 10 små og lidt større bud på, hvordan du kan ryste dine januarblues af dig.

 

Læg en fugtgivende ansigtsmaske eller læg neglelak

Selvpleje eller self care er måske rimeligt fortærsket udtryk for tiden, men ikke desto mindre, så er januar om noget måneden til at passe ekstra godt på dig selv. Forkæl dig selv med en lille pause med en fugtgivende ansigtsmaske eller læg en fin farve neglelak og få lidt kulør tilbage i kinderne eller på neglene. Nogle gange er det de helt små ting, der kan give dig lidt fornyet energi. Personligt sværger jeg til, at røde negle kan løfte humøret gevaldigt. 

 

Gå en tur uanset vejret og mærk at du lever

Jeg er glad for at gå tur, men ikke i alt slags vejr, desværre er januar ikke kendt for sine mange solskinstimer og der er noget ekstra rart ved gå en tur i regn eller blæsevejr og blive rusket lidt igennem. På med godt med lag og/eller regntøj og gummistøvler og ud og gå. Allerhelst i naturen eller en park. Det føles særligt godt at komme hjem i varmen og tørvejr efter sådan en tur.

 

Bagt morgenmadsgrød med nødder og blåbær

Lav en ekstra lækker morgenmad til dig selv i weekenden

Som morgenmadsfan nr. 1 og hyggefis uden sammeligning, vil jeg våge at påstå, at januar er ikke måneden, hvor du skal spise havregrød uden sukker hver eneste dag. Tag dig tid til at lave en ekstra lækker morgenmad (find masser af morgenmadsinspiration her) eller hvis lysten ikke er til at stå i køkkenet selv, så tag ud og spis morgenmad eller brunch på en gamle kending eller en fra din to-eat liste. Du kan finde mine bud på 10 dejlige morgenmadssteder i København her.

 

Køb den bog du har ville læse længe

Jeg er nogle gange fjollet nærig, når det kommer til at købe bøger. Januar er måneden, hvor det bør være fuldstændig tilladt at købe den bog du har fået anbefalet, læst en god anmeldelse af eller hvis omslag bare taler til dig. Køb den og sæt dig god tilrette med en kop te og lad timerne rulle (eller hvor meget tid dine øvrige forpligtelser nu tillader).

 

Gå 30 min. tidligere i seng hver aften

I en måned, hvor mange føler sig særligt flade og mørbankede, så er søvn vigtigt. Man bliver mere sur af at vågne op træt og ugidelig, så giv dig selv en god, lang nattesøvn (jeg sværger personligt til 8 timer) og gå minium en halv time tidligere i seng. Når du vågner op frisk og udhvilet, virker januar ikke ligeså grum.

 

Tilmeld dig et dansehold i fitten og grin over, hvor ukoordineret du er 

Jeg er notorisk ukoordineret og elendig til at forstå danstrin første, anden og trejde gang. Alligevel er jeg kæmpe fan af diverse dansehold i fitten. Kombinationen af god musik, sved på panden og et uundgåeligt smil på læberne, når jeg fanger et glimt af mig selv i spejlet, gør det til den sjoveste og mest opløftende træning. Prøv det!

Vegetarret, Karryret med søde kartofler, kikærter, og spinat

Lav en stor portion (vegetar) curry og bliv varmet op indefra

Jeg elsker elsker elsker en god veggie curry og laver forskellige varianter jævnligt. Når det er koldt og kedeligt indenfor, er der ikke noget som en skål hjemmelavet curry fyldt med de skønneste varme krydderier og godt med grønsager.

 

Kig dine billeder igennem fra 2018 og mindes verdens bedste danske sommer

Hvis dine januarplaner ikke involverer en eksotisk rejse, så kan du nemt og billigt rejse til varmere og sjovere tider ved et lille scroll gennem dine billeder på din telefon eller kamera. Hvis du er den kreative type kan du printe årets bedste billeder ud og lave en scrapbook eller en fotobog online. Jeg gad egentlig gerne lave en fotobog med mine billeder fra Ericeira. Et gensyn med det bedste fra 2018 vil helt sikkert varme på en kold januardag.

Fastelavnsboller med creme og remonce

Tag forskud på fastelavnssæsonen og bag fastelavnsboller

Den eneste formidlende omstændighed ved januar er, at den ligger lige op ad fastelavnsbollesæsonen og dermed er oplagt lige at afprøve en fastelavnsbolleopskrift eller to. Eller svinge forbi BRØD på Vesterbro, som laver den bedste svenske fastelavnsbolle – Semla.

 

Sæk ambitionsniveauet

Mange kæmper med manglende motivation og overskud i januarmørket. Jeg lider så meget af januarblues. Det er det samme hvert år og alligevel står jeg mig i hovedet over ikke at være mit mest produktive eller energiske selv. Hvis du har det ligesom jeg, så sænk ambitionsniveuaet. Det er okay at være ekstra træt og ikke havde overskud til nye projekter eller mange aftaler. Giv dig selv fri fra den dårlige samvittighed og trøst dig selv med at overskuddet nok skal vende tilbage.