Postkort fra Paris

august 1, 2018 at 15:30

Paris, Moule Frites, Le Marais

Paris, World Cup, VM

Paris, mops, pug

Paris, Café Peonies, blomster

Paris, Le Marais, park

Sacre Coeur - La Basilique du Sacré Cœur de Montmartre, Paris

Kat og Anso, venindetur, Paris, weekendtur

Paris, street art

Eiffeltårnet, Eiffel Tower, Paris, Bastilledagen

Paris, Café Peonies

Paris, Le Marais

Paris, Le Marais, pride

Paris, jeg elsker dig, mur

Paris, Notre-Dame

Paris, café, Le Marais

Street art, Paris, Frankrig, France

Paris, Le Marais, morgenmad

Oh la la, Paris var skøn! Det var efterhånden 4,5 år siden jeg sidst havde besøgt Byernes By, så et lille gensyn var bestemt på sin plads. Jeg følte ikke rigtigt, at jeg havde noget ferie at bruge på turen, så det blev til en sen afrejse fredag aften efter job (hvor flyet naturligvis blev en time forsinket) og så sent hjem søndag aften, lige knap 48 timer på fransk jord. Set i bagspejlet skulle jeg måske bare have taget fredag fri og så haft mere tid, det føltes ærlig talt lidt kort, men igen, var det et dejlig lille afbræk fra den ellers lange nedtælling til min sommerferie vol. 2.

 

Paris var lige netop det, en rar lille rejseoplevelse midt i en ellers rejsetørlagt juli, hvor alle andre er på ferie end mig (eller sådan føles det i hvert fald). Jeg skulle mødes med min veninde, som bor i Amsterdam, og bare tulle rundt og hygge os. Ingen sights eller særligt program, udover, at vi gerne ville opleve fyrværkeriet ved Eiffeltårnet på Bastilledagen, som belejligt faldt på turen.

 

Det var en weekend i langsomt tempo. Vi slentrede fra den ene café til den anden, kiggede lidt i butikker, spiste god mad, vendte verdenssituationen og drak en masse øl i solen. Det var varmt, så det var jo vigtigt at holde væskebalancen i orden. Det var simplethen så hyggeligt og tilmed vildt rart ikke at skulle strege diverse sights af sin to-see eller bruge tid på at stå i kø. Derudover boede vi så skønt midt i Le Marais og havde dermed kort til masse af fine spisesteder, café, butikker, parker og jeg skal komme efter dig.

 

Alligevel fik vi set en del. Det eneste vi egentlig decideret gik efter, var at være i nærheden af Eiffeltårnet til fyrværkeriet kl. 23 på Bastilledagen, men den plan havde alle andre også, så vi kom aldrig ned og sidde og holde picnic på græsset, som jeg havde fantaseret om, og vi kunne heller ikke høre lyden, der fulgte med fyrværkerishowet, som ellers var imponerende. Men for at ret skulle være ret, vidste vi slet ikke, at det kom med musik, førend jeg så det på instagram efter showet var slut. Men næste gang vil jeg gerne have den fulde oplevelse. Der er heldigvis altid mulighed for en næste gang!

 

På trods af, at jeg godt kunne have brugt en ekstra dag, så fik den lille smuttur mig til at indse, at sådan nogle ture virkelig også kan noget. Små, korte afbræk fra hverdagen med en god veninde. Jeg er kæmpe fan og jeg pønser allerede på, hvor og hvornår næste tur kan være. Det kunne sagtens være Paris igen for min skyld.

Paris, Café Peonies

Paris, Le Marais

Paris, Triumfbuen

Paris, Café Peonies, blomster

Paros, Street art

Paris, café Peonies

Paris, café

Kat og Anso, venindetur, Paris, weekendtur

Notre-Dame, Paris

Hotel Le Turenne le Marais, Paris

Paris, Café Peonies, avokadomad, morgenmad

Paris

Paris

Paris

Paris, Triumfbuen, Arc de Triompe

Paris, facade, butik

Street art, Paris, Montmartre