Personlig omsorgsdag

august 9, 2018 at 17:00

Sovemaske

Jeg vågnede i går morges og var virkelig skidt tilpas i kroppen; min mave var oppustet og udspilet som var jeg i 4. måned, min livmoder lavede krampetrækninger, min kropstemperatur var på kogepunktet og mine tarme brokkede sig gevaldigt. Turen fra sengen ud på badeværelset var decideret smertefuld, som min udspilede mave nærmest maste livet ud ad min fyldte blære, som jeg svang benene ud over sengekanten og hvert et skridt gav et jag. Jeg troede ellers, at sådanne glæder var forbeholdt ægte gravide.

 

Først blev jeg noget bekymret og måtte google om jeg havde livmoderhalskræft, da jeg så små lyserøde pletter på papiret, men måtte hurtigt indse, at det nok var meget mere sandsyneligt, at min (ellers utroligt punktlige) menstruation var kommet otte usædvanlige dage for tidligt. I følgeskab af kramperne fra helvede, naturligvis.

 

Jeg orkede absolut intet andet end at sidde bøjet sammen og bare forsøge at trække vejret dybt ned i maven. Heldigvis skulle jeg først ind på kontoret ved frokosttid, så jeg kunne lave en blød opstart med computeren i skødet. Men jeg var flad, overophedet og kramperne i min livmoder fyldte hele min bevidsthed. Så gjorde noget jeg aldrig gør, men tit har tænkt var det eneste rigtige på sådan en dag, jeg sendte en mail til mine kollegere og sagde, at jeg blev hjemme og kun arbejdede i begrænset omfang og så gik jeg ind i min seng.

 

Min dag gik fra at ville have være ganske forfærdelig og uproduktiv på kontoret, hvor jeg ville skulle lide i stilhed til at få det bedste ud af situationen. Jeg indstillede alle regler om at undgå kulhydrater præ-surfferie, som gav efter for lige, hvad min mave efterspurgte (det var havregryn og knækbrød med ost, som jeg har undværet i forbindelse med mit Projekt ‘Glad og flad mave’), og tog jeg min bog frem og distraherede mig selv med et par kapitler. Jeg gik til og fra min mail og fikset alt, hvad der kom ind i løbet af dagen og aftenen, men i mit eget tempo og det meste fra min seng og min gård. Det var vitterligt den bedste måde at komme igennem dagen.

 

Det burde være en lovmæssig rettighed sådan en omsorgsdag på den første dag af din menstruation. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har kæmpet mig igennem en skole- eller arbejdsdag, mens jeg har ønsket mig hjemme iført blødt tøj, lidt selvforkælelse og en varmepude. Hvis jeg bliver statsminister, så bliver det min mærkesag, ha! En personlig omsorgsdag per måned til alle kvinder i den fødedygtige alder.