Nytårsforsæt 2018: Halvårsstatus

juli 2, 2018 at 10:15

Frank, mops, pug, nytår

Grunden til at nytårsforsæt kan virke fjollede og formålsløse er fordi folk sætter sig nogle, mere eller mindre realistiske, målsætninger i dagene efter jul, og når kalenderen skriver februar, er de fleste gode intentioner glemt igen.

 

Af samme årsag kan jeg godt lide at tjekke ind fra tid til anden i løbet af året og huske mig selv på, hvilke målsætninger jeg havde for året. Det kan være, at nogle allerede er opfyldt, nogle har jeg ændret mening omkring og nogle der er blevet glemt.

 

Derfor tænkte jeg, at når vi nu er i juli og vi dermed er halvvejs (!!!) gennem 2018, at det ville være oplagt at se på, hvordan det går med mine nytårsforsæt. Sådan en lille halvvejsstatus om du vil.

 

Mine forsæt for 2018 lød som følger:

 • blive god til at bruge Head Spaces 3-minutters guidede meditationer.
 • fortsætte med min reformertræning hos verdens bedste træner.
 • generelt holde fast i mine gode træningsvaner fra 2017.
 • blive bedre til at lave armbøjninger (pt er jeg stadig elendig, så det kan næsten kun blive bedre).
 • prioritere mere velvære; få flere massager, prøve en ansigtsbehandling, få ordnet vipper og bryn.
 • vil jeg gerne gå mere i jeans.
 • være mere modig (i alt fra tøjvalg til konflikter til kærlighed).
 • rejse lige så meget som i 2017.
 • bande mindre, særligt mit forbrug af f*cking er stukket af.
 • være bedre at til at holde middage, spilaftener osv.
 • huske at være inkluderende og altid invitere folk, også når det ikke er min veninde eller nærmeste.
 • være god ved mig selv.
 • holde en kødfrimåned.
 • tage mig selv på solodates (kaffebar, bif, frokost, you name it).
 • praktisere, at det er helt i orden at takke nej.
 • fortsætte med at øve surfing og lege i vandet.

 

Bruge Head Spaces 3-minutters guidede meditationer

Jeg brugte først den gratis 10-dages introduktion til mediation og glemte/kunne ikke overskue/var for nærig til at betale for selve appen og dens mange guidede meditationer. Ved nytårstid fik jeg så en mail med en god rabat, så jeg slog til og jeg har faktisk været ret god til at bruge den siden, men jeg tænker, at jeg skriver et indlæg om det for sig selv snart.

 

Fortsætte med min reformertræning 

Yes! Op til min tur til Bali gik jeg fra en time om ugen til to, og det har jeg beholdt, fordi jeg virkelig holder af min reformertræning. Jeg får min reformerinstruktørs uddelte opmærksomhed og hun ser min krop, skader og fremskridt og motiverer mig til at blive stærkere og komme ud over egne grænser. Alt på den boks skræmmer mig lidt.

 

Holde fast i mine gode træningsvaner fra 2017

Altså ja, men jeg synes også, at min begejstring har været lidt dalende her på det sidste. Jeg har ikke samme lyst til at tage over i fitten og træne selv, men jeg kommer stadig afsted til mine faste lørdagshold (Stram Op + Abattack). Jeg ville dog gerne komme lidt oftere afsted, men når det er så varmt udenfor, er der decideret ulækkert varmt i fitten, så jeg supplerer med lange gåture. Jeg er tilbage på 10.000 skridt om dagen, som op til Bali, og jeg elsker det.

 

Blive bedre til at lave armbøjninger

Der var kun en vej og det var frem, så et lille forsigtigt ja til den også. Jeg er blevet bedre til at lave armbøjninger, men jeg kan vist roligt fortsætte med at øve mig.

 

Prioritere mere velvære

Den synes jeg faktisk også går godt. Jeg er begyndt at få ordnet mine bryn (farve + voks) hos Kenny Anker Brows og det er en lille selvforkælelse, som jeg stornyder. I forbindelse med min kommende 2,5 uges surfferie har jeg også besluttet, at jeg er nødt til at prøve det der sugaring. Jeg får (bogstavligt og billedligt) knopper af at skulle barbere mig hele tiden for at være bikiniklar. Luksusting jeg førhen ville have nægtet mig selv, som jeg nu forsøger at prioritere og samtidig virkelig sætte pris på. Min reformertræning falder også under her, synes jeg. For resten af året vil jeg gerne huske mig selv på, at det er i orden at prioritere at bruge penge på min krop, hvis det gør mig glad.

 

Gå mere i jeans

Denne her er sjov, jeg kan simpelthen ikke huske, hvorfor jeg mente, at den skulle med på listen, men altså jeg vil da sige, at jeg har fået gået rimeligt meget med jeans i starten af 2018, så uanset hvad så er jeg godt med på det punkt.

 

Være mere modig

Denne her er svær for mig, dem der har læst mit indlæg om at være sej forstår måske hvorfor. Jeg ser op til at mange seje mennesker, men jeg glemmer (stadig) at give mig selv credit for også at være pissesej.

 

Rejse lige så meget som i 2017

Umiddelbart tror jeg, at jeg er meget godt med i forhold til rejsemængden i 2017. Indtil videre har 2018 bragt mig til Bali, Amsterdam, Rotterdam og Portugal. Inden sommeren er ovre har jeg været i Paris og genbesøgt Ericeira i Portugal.

 

Bande mindre

Øhm…Ærligt går det ikke så godt. Mit forbrug af f*ucking (og deslige) er stadig væsentligt over lady-like-niveauet. Jeg må lige hanke op i mig selv, hvis jeg nogensinde skal blive bedre til at bande mindre.

 

Være bedre at til at holde middage, spilaftener osv.

Uha, desværre kan jeg (endnu) ikke sætte et hak ved det her punkt. Mine intentioner er gode, men jeg får ikke gjort noget ved det. Jeg må stramme mig an i den sidste halvdel af 2018. Jeg gad nemlig virkelig gerne være bedre til at holde små, sjove og hyggelige arrangementer.

 

Være god ved mig selv

Jeg øver mig stadig, men jeg synes, at jeg er blevet meget opmærksom på, hvordan jeg taler til og om mig selv, forsøger at ændre uhensigtsmæssige tankemønstre og vaner (som ikke at kunne sige nej til invitationer uden at få dårlig samvittighed) og generelt tillade mig selv det jeg har behov for eller lyst til; om det så er en aften alene på sofaen, udskyde opvasken, et ekstra glas rosé eller en ferie. Jeg minder mig selv om, at det er kun mig der passer på mig selv og det ansvar skal jeg tage seriøst.

 

Holde en kødfrimåned

Det punkt er kommet helt af sig selv og uden egentlig at tænke over det. Mit kødforbrug er forsvindende lille. Sidste gang jeg fik noget med kød var, da jeg var ude og spise med en veninde på Spaghetteria i midten af maj, så jeg har i hvert fald haft en måned uden kød allerede. Nok flere faktisk, både før og efter.

 

Tage mig selv på solodates

Målsætningen lød på at invitere mig selv på kaffebar, i biografen, ud til frokost, you name it – og jeg har faktisk fået det gjort! Ikke voldsomt meget, men jeg er gået fra at synes, at det var pinligt og sørgeligt at gå ud alene (og derfor aldrig gjorde det) til rent faktisk at stornyde at tage ud selv. Bevares det er mindst ligeså hyggeligt at være ude med mine gode veninder, men der er noget vildt befriende og bekræftende ved at have det så godt i eget selskab, at jeg tør og har lyst til at lave noget alene, som jeg førhen tænkte, at jeg kun kunne, hvis jeg var sammen med en anden.

 

Praktisere, at det er helt i orden at takke nej

For mig handler det nok først og fremmest om at komme frem til, at det er umuligt for mig at deltage i alt. Og at selvom en dato er fri, når jeg bliver inviteret til xs fødselsdag i provinsen, så skal jeg ikke sige ja tak til invitationen, hvis jeg ved med mig selv, at det bliver presset og/eller jeg slet og ret ikke har lyst, uanset årsagen. Der er altså stadig grobund for forbedring her.

 

Fortsætte med at øve surfing og lege i vandet

Stort ja! Jeg har i skrivende stund været på to surfferier i år – Bali og Portugal, og jeg skal som bekendt tilbage til Portugal om 1,5 måned, så det punkt går forrygende. Jeg håber også på at kunne klemme en til surfferie ind i efteråret.