Postkort fra Amsterdam

maj 27, 2018 at 06:00

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam, King's Day

Keukenhof, blomsterpark, Lisse, Amsterdam, tulipaner

Amsterdam, Moco Museum

Keukenhof, blomsterpark, Lisse, Amsterdam, tulipaner

Amsterdam. fleamarket, loppemarked

The Avocado show, breakfast, morgenmad, Amsterdam

Amsterdam

Keukenhof, blomsterpark, tulipaner, Lisse, Amsterdam, Holland

Amsterdam

Amsterdam, Rijksmuseum

Amsterdam, Jordaan

Amsterdam, Museumsplein

{For mange mennesker foran I amsterdam-skiltet? Tag et billede bagved, haha!}

Da Portare Via, Pizza, Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam er gået hen og blevet en af mine favoritbyer, tror jeg! Den kan altså noget, den lille europæiske perle som er en kombination af det bedste af andre storbyer som London, Berlin, København og Paris.

 

Byen indbyder til bare at tulle rundt og blive væk i alle de små gader med et utal af kanaler, spise dejlig mad på en af de mange lækre caféer og restauranter og lede efter skatte i byens mange vintagebutikker. Og så har Amsterdam nok verdens pæneste mænd, just saying ladies! Der er en skøn afslappet stemning, som minder mere om København end London og New York, hvor tempoet er lidt mere hektisk. Jeg er pjattet med Amsterdam og er en smule misundelig på min veninde, som bor der nu.

 

Det er samme veninde, som en tredje veninde og jeg, tog ned og besøgte i november, og som jeg nu besøgte igen i april/maj. Denne gang havde jeg bare næsten en hel uge, modsat 48 timer, så jeg fik udforsket en del mere af byen og vi nåede tilmed at besøge den verdens berømte blomsterpark Keukenhof (sammen med en million-milliard andre turister!) lidt udenfor Amsterdam og en overnatning i seje Rotterdam, som virkelig overraskede mig positivt. Der kommer mere om Rotterdam senere, så meget vil jeg godt afsløre.

King's Day, Koningsdag, Amsterdam, Holland

Keukenhof, blomsterpark, Lisse, Amsterdam, tulipaner

Keukenhof, blomsterpark, Lisse, Amsterdam, tulipaner

{Begejstrede selfie-typer i botanisk have på crack aka Keukenhof – se mere nedenfor}

Keukenhof, blomsterpark, Lisse, Amsterdam

Keukenhof, blomsterpark, Lisse, Amsterdam, tulipaner

King's Day, hund, Amsterdam

{En lille vuf klædt på til King’s Day}

 

Et andet af turens højdepunkter var at fejre King’s Day, eller Koningsdag, som er Hollands konges fødselsdag (d. 27. april), og se byen forvandle sig til en slags orange distortion i nogle områder og lokale loppemarkeder i andre. Vi brugte blandt andet dagen på at spise hollandske specialiteter (dagens favorit var den overraskende kombination af pomfritter serveret i et kræmmerhus sammen med ketchup, salatmayonnaise og hakkede, rå løg), se på folk sejle forbi på kanalerne, gøre nogle gode fund på et loppemarked og drikke øl slendrende rundt i de ni gader, alt sammen iført henholdsvis orange cowboyhat og kæmpe sløjfe.

Amsterdam, King's Day, Koningsdag

{King’s Day-outfit on point}

Amsterdam, King's Day, Koningsdag

Amsterdam, King's Day

Keukenhof, blomsterpark, Lisse, Amsterdam, tulipaner, tulipanmark

Amsterdam

Amsterdam

Keukenhof, blomsterpark, Lisse, Amsterdam, tulipaner

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam, King's Day, Koningdag, Holland

Amsterdam