Jul i den gamle station

december 30, 2017 at 21:10

Jul i den gamle station i Ulbølle, juletræ, julepynt

Jul i den gamle station i Ulbølle, juletræ, julepynt

Jul i den gamle station i Ulbølle, julepynt, hjerter

Jul i den gamle station i Ulbølle, julepynt, hjerter

Jul i den gamle station i Ulbølle, julemad

Jul i den gamle station i Ulbølle, julelys, juletræ

Jul i den gamle station i Ulbølle, julelys, julemad, julesalat

Jul i den gamle station i Ulbølle, julepynt, nisser, engle

Som lovet, en lille fotodagbog fra min jul i det sydfynske (bedre sent end aldrig, som man siger. Julen varer lige til påske og alt det der. Til nytår i hvert fald da). For første gang i adskillige år valgte jeg nemlig at holde juleaften udenfor Slottet. Min mor og min bror ville tage til Sydfyn, det syntes jeg lød hyggeligt med jul på den gamle station i Ulbølle, så jeg sagde ja tak, da min onkel og tante spurgte om jeg ikke også ville med.

 

Selvom vi først var fremme ved 14-tiden d. 24. og kørte tilbage mod Nordsjælland igen næste eftermiddag, så blev det ikke så hektisk, som jeg havde frygtet. Da bilen trillede ned ad vejen, var der netop blevet dækket op med frokostbord, hvilket passede perfekt for jeg var allerede godt sulten. Her sad vi så og smovsede alt fra æggesalat til ‘farmors guf guf sild’ i den gamle ventesal, der nu fungerer som husets køkken, og skålede julen ind.

Jul i den gamle station i Ulbølle, juletræ, julepynt

Jul i den gamle station i Ulbølle, julepynt, nisser

Jul i den gamle station i Ulbølle, julelys, julemad, julesalat

Frank, julemiddag, juleaften

{Frank var hurtig til at score sig pladsen for enden af bordet}

 

Efter frokost gik kusine A og jeg ovenpå for at gøre os klar, da vi kom ned i stuen er drengene i gang med at finde Disneys juleshow frem til os, som vi have misset tidligere. Det er jo en vigtig tradition i en fætter/kusine-flok, hvor den yngste er 22 og den ældste 32, haha! Da vi er færdige med juleshow og julekalender, er det blevet spisetid. Mine tante M havde tryllet i køkkenet i hele dagen, så foruden and, kartofler, sovs, brune kartofler, rødkål, var der også hele tre forskellige salater. Der mangler aldrig noget i den gamle station.

 

Vi holdte pakkelegspause mellem maden og risalamanden, som er fast indslag i min sydfynske families juleaften. Jeg synes normalt pakkeleg er et lidt dumt koncept, men det fungerer faktisk som en rigtig fin appetit-pause og så var det faktisk ret underholdende. Vi endte alle med at gå op i det med liv og sjæl. Både ternerne og gaverne fløj rundt over bordet til uret ringede.

Jul i den gamle station i Ulbølle, familie, pakkeleg

{Post-julemiddag/præ-risalamande pakkeleg}

Jul i den gamle station i Ulbølle, familie, pakkeleg

{Onkel A udstyrede alle med masker inden pakkelegen kunne gå i gang}

Jul i den gamle station i Ulbølle, julelys, juletræ

Jul i den gamle station i Ulbølle, julelys

Jul i den gamle station i Ulbølle, juletræ, julepynt

Da det omkring kl. 21.30 blev tid til at finde pakkerne frem og komme dem under træet, så vi pludseligt, hvor mange gaver der var. Der var mange, for mange. Vi kiggede på hinanden i chok, vi var otto voksne og tre hunde, den yngste den aften var 22 og der lå pakker, som var der syv børn under 10 år til stede. Det var for meget. Altså vi fik alle sammen dejlige gaver, men det føltes lidt vulgært og selve oppakningen foregik i lynets hast, så vi kunne komme ind og spille et spil. Det var lidt ærgerligt, jeg så ingen åbne mine pakker og ingen så mig åbne deres. Til næste år vil jeg revurdere gavesituationen igen.

 

Men inden vi overhovedet kom til gaverne, valgte vi på tur en sang og hundene gik troligt rundt om træet med os. (Lige indtil Frank flippede ud på Albert, der forsøge at legebide min fod, da jeg ville puffe ham væk for at afværge en konflikt mellem de to hanhunde, som havde deres kampe i løbet af besøget. Fjollede drenge). Jeg valgte ‘Dejlig er den himmelblå’, som er en af mine absolutte favoritter. Aftenens bedste valg gik dog klart til min fætter S, som valgte ‘Guld jul’ med Gulddreng på min opfordring. Den er måske lidt svær at synge, men jeg håber, at det bliver en fast juletradition uanset, hvor jeg holder jul.

 

Den følgende morgen spiste vi en stor, lækker morgenmad, gik en lang tur med hundene i blæsevejr langs markerne, inden vi igen spiste. Denne gang en julefrokost, inden det var på tide at pakke bilen og køre tilbage til Nordsjælland. Jul i den gamle station i Ulbølle, julepynt, flag

Culfo

{Er julen helt slut nu?}

 

Det var sådan en hyggelig juleaften og 1. juledag, jeg havde ikke forventet andet, men der er bare noget ganske særligt over min onkel A og tante Ms fine hjem, der danner en ekstra hyggelig ramme for juleaften. Jeg kunne godt have ønsket mig en ekstra dag eller to i det sydfynske. Til næste år måske. Indtil da vil jeg glæde mig over, at jeg rystede posen og holdte jul på et andet sted og på en (lidt) anderledes måde med andre familiemedlemmer, og det var et hit. Godt det bliver jul igen til næste år!