Postkort fra Beograd

oktober 22, 2017 at 21:14

Beograd, Old Belgrade

Beograd, Old Belgrade

Beograd, street art, go vegan

Beograd, Old Belgrade

Beograd, Old Belgrade, street art

Beograd, street art

Moritz Eis, Beograd

Beograd, Old Belgrade

Beograd, Old Belgrade

Beograd, Old Belgrade

Beograd, Old Belgrade

Beograd, Old Belgrade, street art

Beograd, Donau

Belgrade Fortress, Beograd fort

Beograd

Beograd, Old Belgrade

Don't be a forst world problem, Beograd

Beograd, Old Belgrade

Nu har den tumulte ud- og hjemrejse vist fået nok omtale her på domænet. Det er synd og skam for vi havde altså nogle rigtig dejlige dage i Beograd.

 

Det var min første tur til Balkan, medmindre du tæller en weekendtur til Budapest med arbejdet for et par år siden med, så jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle forvente mig. Hjemmefra havde jeg læst mig frem til at byen minder om Berlin og New York. De sammenligner kan jeg sagtens se, men Beograd er dog også meget anderledes end de to andre storbyer.

 

Beograd er rå, kantet, beskidt, larmende, småkaotisk, cool, smuk og hærget. Mange års krig har taget på byen. Bedst som du slender ned ad en af gaderne i det gamle Beograd, ser du de fineste bygninger, der drager tankerne til Paris og Wien, efterfulgt af en grå betonklods af en bygning med smadrede vinduer og krakeleret facade helt ind til bindingsværket. Kontrasterne er enorme.

 

Byen gemmer på det hele; smukke Donau adskiller det gamle Beograd fra det nye. Den gamle bydel er klart den med mest charme og historie. Den rummer et væld af oplevelser og indtryk. Bydelen gemmer på smukke kirker, bombede bygninger, som nu fungerer som et slags mindesmærke, fra NATO bombede byen i 1999, cool barer og restauranter, traditionelle Balkan-beværtninger med storstilede barbecues, storrygende mennesker overalt, klassisk arkitektur og forladte bygninger. Overalt bliver der revet ned og bygget op. Det er tydeligt, at det er en by, der er i gang med en stor udvikling.

 

Beograd efterlod mig proppet med lyde, smage og syn. Et overload af indtryk. Jeg plejer altid at kunne se mig selv bo i de fleste af de storbyer jeg besøger, men jeg kunne nok ikke leve i Beograds nuværende byggekaos, der dominerer hele centrum. Jeg kunne derimod sagtens spendere endnu en lang efterårsferie med utrolige billige øl, 25 grader og udforske endnu mere af den østeuropæiske perle.

Beograd, Old Belgrade

St. Sava Church, Beograd, Old Belgrade

Klub Dvoristance, Beograd

Beograd, Old Belgrade

Beograd, Old Belgrade

Beograd, food tour

Beograd, solnedgang

Beograd, food tour

Beograd, Old Belgrade

Beograd, Old Belgrade

Beograd, Old Belgrade, elefant, bar, food otur