Postkort fra Verona

august 19, 2017 at 13:35

Arena di Verona, Italien, Italy

Romeo og Julie, Verona, Italien, Italy

Verona, Italien, Italy

Verona, Italien, Italy

Verona, Italien, Italy

Verona, tapas

Verona, Italien, Italy

Verona, Italien, Italy

Verona, Italien, Italy

Jeg er slet ikke færdig med at gennemgå og redigere mine feriebilleder fra Italien, men det betyder ikke, at I skal snyde for et lille postkort – eller to – som jeg får tygget mig igennem bunken. Denne gang er det fra smukke Verona. Vi boede ved Gardasøen til byen Sirmione, men Verona lå kun 35 kilometer derfra.

 

To besøg blev det til den charmerende by Verona; en tur for at se opera på Arena di Verona og en til får at opleve byen nærmere. På den første tur til Verona var vi kun min far, farmor, faster, kusine og jeg (det var en lille gruppe, når vi andre dage var 14 mand), der skulle ind og se Madama Butterfly efter min farmors ønske. Jeg havde egentlig sagt, at jeg ikke ville med efter et par lange dage med mere eller mindre vellykkede udflugter, jeg trængte mest til at slappe af, men min far købte min billet og så skulle jeg med.

Arena di Verona, Italien, Italy

Arena di Verona, Italien, Italy

Madama Butterfly på Arena di Verona

{Mig: Må jeg ikke tage et billede af dig foran Arena di Verona med vores puder? Min kusine går over og laver det her pose. Kæmpe fan!}

Madama Butterfly på Arena di Verona

Arena di Verona, Italien, Italy, Madama Butterfly

Arena di Verona, Italien, Italy, Madama Butterfly

{Vi så Puccinis Madama Butterfly}

Madama Butterfly på Arena di Verona

Det blev jeg nu rigtig glad for. Det var simpelthen så flot en oplevelse at sidde i det imponerende amfiteater om aftnen under åben himmel, i knap 30 graders varme og forsøge at følge med i handlingen (jeg havde læst op på forinden) i underteksterne ude til venstre. Endnu mere huskværdig blev forestillingen, da det begyndte at tordne i det fjerne og en gruppe tilskuere nærmest flygtede fra arenaen. Som de første regndråber faldt, kom to lyskegler flyvende over himlen og ned over scenen og sangerne gik rask ned og alle instrumenterne i orkestergraven blev fjernet på rekordtid.

 

Første melding lød på, at operaen var midlertidigt afbrudt, men som regnen tog til forlod folk hurtigt stedet. Min kusine og jeg sad stædigt og ventede, vi skulle se slutningen. På det her tidspunkt manglede vi kun 20-25 min. af den 2,5 time lange forestilling og jeg havde været hurtig til at score os nogle ekstra puder (OBS: man får seriøst ondt i nummi af at sidde på sten i over 2 timer), så vi var klar til afslutningen. Desværre havde regnen og tordenvejret ikke tænkt sig at stoppe, og vi fik besked om, at forestillingen var endeligt aflyst. Lidt ærgerligt, men egentlig mest af alt lidt sjovt og en oplevelse jeg sent vil glemme.

Verona, Italien, Italy

Verona, Italien, Italy

Verona, Italien, Italy

Verona, Italien, Italy

Andet besøg til byen var sammen med min far, stedmor og brødre, da sidstnævnte ikke havde oplevet byen. Selvfølgelig var det noget nær den varmeste dag på hele turen vi havde valgt, så vi bevægede os fra skyggeplet til skyggeplet i 33 graders varme rundt mellem de små, smalle gader. Efter en lækker frokost og en gåtur langsfloden, kapitulerede vi og fandt bussen tilbage til Sirmione.

 

Jeg vil så gerne tilbage en dag, måske i september eller oktober; drikke espresso på de fine pladser, shoppe i de mange lækre butikker, spise mere risotto og drikke rosé i aftensolen. En dag kommer jeg igen!

Verona, Italien, Italy

Espresso, blomstret kjole fra Mango

{I Verona fik jeg mit livs første espresso – og kunne lide den}

Verona, Italien, Italy

Verona, Italien, Italy

{Verona er bl.a. kendt for være byen, hvor Shakespeares ‘Romeo og Julie’ foregår – på italiensk ‘Guilietta e Romeo’❤️}

Romeo og Julie, Verona, Italien, Italy

Romeo og Julie, Verona, Italien, Italy

{Veronas variant af Paris’ Pont Des Arts}

Romeo og Julie, Verona, Italien, Italy

{Julies balkon, som du kan betale for at komme op og stå op}

Verona, Italien, Italy

Verona, Italien, Italy

{Selv i en lille buksedragt og håret oppe i en knold havde jeg det varmt}

Verona, Italien, Italy

Verona, Italien, Italy

Verona, Italien, Italy

Verona, Italien, Italy

Verona, Italien, Italy

{Jeg er pjattet med de farvestrålende bygninger}

Verona, Italien, Italy

Arena di Verona, Italien, Italy

Verona, Italien, Italy