Søndagsperfektion

juli 10, 2017 at 13:20

Frank, picnic, sommer, morgenmad

Enghaveparken, sol, sommer, roser

Frank, bog

Frank, sol, sommer

Jeg havde måske den skønneste søndag nogensinde i går. I hvert fald en rigtig rar en af sin slags. Jeg vågnede ikke meget før 10 og konstaterede, at hovedet var lidt ekstra tungt post lige rigeligt sangria og jeg virkelig skulle tisse. Tilbage under dynen dimsede jeg lidt med min telefon; den klassiske Insta, Facebook og Bloglovin’ indtil jeg besluttede mig for, at eftersom mine søndagsplaner var blevet aflyst, så kunne jeg godt snue lidt længere. Det er en luksus jeg sjældent tager mig, da jeg oftest slet ikke kan sove længe, længe. Klokken næsten 10 er længe for mig. Normalt skal jeg også op, fordi jeg skal gå med Frank, men eftersom han fik lov at tisse af sidst kl. knap 3, da jeg godt hjem efter en festlig aften, kunne jeg med god samvittighed blive liggende.

 

Da jeg næste gang registrerede, at jeg måtte være vågen for de drømme, der havde holdt mig beskæftiget i drømmeland gav mindre og mindre mening, men var utrolig livagtige, var min krop som støbt ned i madrassen. Jeg orkede næsten ikke en gang at åbne øjnene. Jeg var overbevist om, at klokken måtte være 14. Det var den dog ikke, selvom det føltes som om jeg havde sovet i 100 år. Klokken var 11.40 og det var ved at være på tide at stå op. Ved min morgentissetur ud på badeværelset havde jeg spottet, at solen skinnede fra en skyfri himmel, så jeg lagde en plan. Få min ømme krop og trætte hoved ud ad sengen, hop i noget rart, tag solcreme på, lokaliser solbriller, pak vand til Frank og tæppe, gå ud efter morgenmad og kaffe og find et spot at nyde selvsamme morgensæt og solen.

 

På var det må være en slags rekord for mig (jeg er notorisk dårlig til at komme hurtigt ud ad døren uden at glemme minimum én ting) kom jeg ud på gaden og kunne for første gang den dag mærke solens stråler på min ansigt. Det var dog ikke helt så varmt, som jeg havde tænkt, da jeg gik langsomt ned ad Istedgade med Frank i snor. Det blæste lidt og i skyggen fortrød jeg pludselig planen. Ved Enghaveplads gik jeg op til Brød, en bager jeg ofte glemmer ligger der, men som altid ser syg lækker ud, når jeg har gået forbi, og bestilte en bolle med smør og ost, en pain au chocolat og en cortado. Så tullede jeg over i Enghaveparken og fandt et perfekt spot mellem rosenbedene.

 

Det viste sig, at det var rigeligt varmt, når man sad der på tæppet i solen. Jeg pakkede bog og morgenmad ud, og satte en skål med vand frem til Frank, der allerede prustede i sommervarmen. Og så trillede tiden ellers forbi. Folk gik forbi med deres hunde og barnevogne, enkelte slog sig ned på det omkringliggende bænke, på den anden side af plænen spillede en gruppe cricket, der lå piger der solbadede og så Frank og mig på vores blomstrede picnictæppe. Jeg læste, mens Frank undersøgte hvert en rosenbed og enkelte gange også fik trukket linen så lang, at han kunne sige hej/scoute efter rester hos de andre parkgæster.

 

Som jeg lå der strømmede en følelse af stolthed pludselig over mig selv, fordi jeg var kommet afsted. Ud og nyde solen. Ikke kun på grund af tømmermændene, men også fordi jeg kom afsted uden en aftale eller selskab. Jeg glemmer nogle gange bare at gøre det jeg har lyst til, fordi der ikke lige er en åbenlyst person at gøre det sammen med. Selskab er dejligt, men når jeg nu (heldigvis) er typen, der virkelig nyder mit eget, og Franks, selskab, så skal det da ikke afholde mig fra at hente lækker morgenmad og slå et tæppe ud i en nærtliggende park og bare nyde at være ude, alene.

 

Efter knap 3 timer, og ikke mere vand, besluttede jeg mig for at pakke tæppe og dyr sammen og gå hjem ad. På vejen slog vi et smut forbi Lithauens Plads og sagde hej til kusine A, som havde slået lejr der med en veninde. Da vi endelig var hjemme igen var klokken næsten 17 og det var på tide at gå i krig med kedeligere ting som vasketøj og støvsugning. Nogle timer senere, veltilfreds over en dejlig uproduktiv, men alligevel produktiv nok, dag placerede jeg måsen i sofaen og tændte for Prison Break, mens jeg spiste en rest og forsøgte at hælde lidt mere vand på min krop. Efter et par afsnit var det tid til aftenturen rundt om blokken og derefter burde jeg havde gået i seng, men jeg blev grebet af lige at redigere lidt billeder til kommende indlæg, at tiden løb lidt fra mig og det blev efter midnat inden jeg fik kysset Frank godnat og trukket natmasken ned over øjnene. Gennemtræt efter en særdeles rar søndag.

Morgenmad, picnic

Cortado, kaffe to-go, Brød, sommer