Søndag på sofaen: Black Mirror

maj 28, 2017 at 07:30

Black Mirror

Det virker en smule forkert at dele et indlæg om søndag på sofaen, når vejrudsigten lover dejligt sommervejr over Danmark, men altså indlægget hedder jo ‘Søndag på sofaen’, så I får det altså i dag. Hvis du ikke ligger derhjemme med tømmermis, har en baby der vækker jer tidligt eller bare ikke orker mere solskin (?!), så bogmærk indlægget til en regnsvejrsdag.

 

Jeg er muligvis lidt sent ude, men det er først fornyligt, at jeg har fået set Black Mirror. Jeg har ikke set alle sæsonerne endnu, men der er noget ved den lidt dystre britiske teknologi-paranoide-serie, som jeg synes er super interessant og fængende.

 

Jeg opdagede først, da jeg gik igang med serien, at det som sådan ikke er en traditionel serie, men en række afsnit uden sammenhæng i forhold til karakterer eller plot, men over temaet teknologier og menneskers samspil i fremtiden. Nogle af scenarierne er temmeligt langt ude i fremtiden udviklingsmæssigt, hvis overhovedet, men de er ret interessante i og med det meget handler om, hvordan hovedpersonerne reagerer i forhold til de teknologier, der er og de udfordringer de skaber.

 

Du må endelig ikke lade dig skræmme af, at den går under betegnelsen som en sci-fi-serie, den handler ligeså meget om menneskelig psykologi og hvilke dilemmaer de fremtidigsprægede teknologiske udviklinger fører med sig. Flere af afsnittene er ret stærke og alle sammen får en til lige at stoppe op og tænke over moralske dilemmaer og hvordan teknologiske udviklinger præger vores liv på godt og ondt.

 

Se den hvis du kan lide: Stranger Things

Hvor du kan se den: Netflix

Antal sæsoner: 3 sæsoner på Netflix, 3-6 afsnit per sæson (ca. 45-60 min. per afsnit)