Træls træningstype

april 25, 2017 at 08:08

Træning

Træning, LatinMix

Girly Hip-Hop, træning

Efter en lang (læs. laaaaang) periode, hvor min træning bestod af en times yoga en gang om ugen og den sporadiske styrketræning med mine brødre hver 2. måned, så er jeg nu inde i en rigtig god træningsperiode.

 

Faktisk er jeg gået hen og blevet rigtig glad for at træne igen. Det er nu noget jeg prioriterer og som virkelig gør mig glad. Jeg har det en smule ambivalent med det. På en side synes jeg, at det er rigtig dejligt, at jeg har genfundet min begejstring for at træne regelmæssigt, presse mig selv og forbedre mig, på den anden side så er jeg ret bevidst om, at jeg hurtig kommer til at fremstå som en lidt træls træningstype i andres øjne. Og nogle gange også i egne.

 

Jeg er selv skyldig i at dømme andre som samme. Når en veninde ikke kan ses en uge, fordi det ikke passer med sin træning eller en skal tidligt hjem, fordi hun skal løbe den lange tur i morgen formiddag eller hvad det kun kan være. Så synes jeg, at de er lidt træls træningstyper. Dem der, tilsyneladende, vægter træning over alt andet eller altid kan få presset et træningspas ind på en dag, uanset hvor meget andet (obligatorisk) der er på programmet.

 

Oftest er den følelse stærkest, når jeg selv ikke er inde i en god træningsperiode, for de kommer altså og går for mit vedkommende. Desværre. Når jeg ikke selv kan huske begejstringen ved at føle sig stærkere og sundere, så har jeg lettere ved at lade mig irritere over dem der kan. Og jeg er hurtigere til at tænke, at det måske lige er i overkanten og de måske skulle slappe lidt af.

 

Egentlig er det nok mest dårlig samvittighed på egen side. Jeg læste fornyligt et indlæg i Politiken af Chris MacDonald, der skrev om, hvordan det at dyrke motion 1,5 time om dagen ikke var det underlige, det underlige var ikke at bruge sin krop 22,5 time om dagen. Artiklen var ret lang, så jeg blev ikke færdig med den, men hans pointe med, hvordan vi har en tendens til at sygeliggøre dem, der vælger at være aktive og træne regelmæssigt, mens vi glemmer, at kroppen er til for at blive brugt og det man nok først bliver syg af, er ikke at røre sig og holde sig igang.

 

Jeg talte for nyligt med en veninde om det at skulle forsvare sin træning overfor andre. Eller retfærdiggøre, at det er noget man prioriterer sin tid på, også over aftaler med veninder eller sociale arrangementer. Jeg træner på ingen måde så meget, at jeg ikke kan nå at se alle dem jeg gerne vil, være med til at fejre fødselsdage og tage på ture. Jeg træner 3-4 (nogle gange 5) om ugen, og nogle af dem er sammen med piger jeg gerne vil se og så slår vi to fluer med et smæk; hyggelig træning og måske lidt mad bagefter. Helt perfekt.

 

Men jeg kan også godt se, at jeg er lidt mindre fleksible med de aftaler jeg laver og jeg straks tænker over, hvordan aftalen influerer mine træningsplaner. For eksempel skulle jeg til Malmø i weekend og besøge en veninde, men normalt træner jeg lørdag formiddag. Først overvejede jeg at holde fast i den plan, men kunne godt se, at det ville føles ret presset med hundeluftning, træning, bad, lidt morgenmad, hundeluftning igen og afsted mod Malmø, plus det ville blive senere end aftalt, så jeg skiftede lørdag ud med fredag. Ja, jeg kunne også bare have sagt skidt pyt, jeg trænede mandag, tirsdag, onsdag, jeg havde stadig søndag, men jeg havde lyst og tid fredag, så jeg prioriterede det sådan. Det er der jeg bliver ligedele stolt af mig selv og over hvor meget jeg har rykket mig i forhold til, hvordan jeg tænker på min træning, men også lidt irriteret over, hvorfor jeg skal være sådan en træls træningstype.

 

Men lige nu gør det mig glad at være en træls træningstype. Jeg har langt mindre ondt i min skrivearm og -skulder efter lange dage foran computeren, jeg har ikke lige så tit hovedpine, min ryg bliver langsomt stærkere, mit knæ tillader mig at løbe igen, en dag får jeg måske mavemuskler og jeg føler mig sundere og stærkere.

 

Så jeg siger altså hurra for træls træningstyper! ??

 

P.S. Jeg håber ikke, at jeg stopper med at træne regelmæssigt foreløbigt (eller nogensinde), men jeg kunne måske stoppe med post-træning-spejlselfies? Naaah!

LatinMix

Tags: