Søndag på sofaen: Thirteen Reasons Why

april 9, 2017 at 07:00

Thirteen reasons why, Netflix

Jeg er, som allerede veldokumenteret herinde, en seriejunkie uden lige, og det synes jeg da skal komme jer til gode, derfor vil jeg introducere en ny type indlæg ‘Søndag på sofaen’, som ikke overraskende skal handle om mine bedste serieanbefalinger.

 

Sidste lørdag opdagede jeg Netflixs nye serie ‘Thirteen Reasons Why’ (Døde piger lyver ikke, kalder de den på dansk) og jeg slugte den på fire dage. I ‘Thirteen Reasons Why’ følger vi Clay Jensen, som han forsøger at finde ud af, hvad der førte sin skolekammerat og crush Hannah Bakers selvmord.

 

Kort tid efter hendes død ankommer en pakke med 13 kassettebånd til Clay. Det er Hannah, der har indtalt dem, og på hvert bånd fortæller hun om en grund og en person, som har været med til at påvirke hendes endelige beslutning om at tage sit eget liv.

 

Jeg var en lille smule skeptisk om den ville være lidt for teenageagtigt til min smag, og i de indledende afsnit sad jeg også med en fornemmelse af, at det ‘bare’ var en overdramatisk teenagepige, der havde det lidt svært, som de fleste andre på den alder. Men serien fangede mig alligevel, og som et afsnit tog det andet, begyndte jeg at se, hvordan hun måske ikke bare skabte sig og overreagere på små teenageproblemer. Jeg var hooked.

 

Af en ungdomsserie, som jeg stadig tænker, at den er, så er den filmet ret intenst, nogle af de alle værste episoder, der fører til selvmordet, og hvad der udspiller sig mellem eleverne på skolen efterfølgende, bliver vist i lange, stærke, næsten smertefulde, scener, hvor jeg flere gange måtte tage hænderne op for øjnene og bagefter ryste følelsen af ubehag af mig. Den er til tider ret voldsom og særligt afsnit 12 havde jeg det rigtig svært med.

 

Se den hvis du kunne lide: Pretty Little Liars

Hvor kan du se den: Netflix

Antal sæsoner: 1 sæson (13 afsnit á ca. 50 min.)