En underlig fobi

april 28, 2017 at 14:04

Morgenmad

Min kollega grinte af mig i går: ‘Jeg forstår ikke, hvorfor du altid skal proppe din weekend med planer? Det er da dejligt ikke at skulle noget?’ sagde hun efter det var gået op for mig, at da min weekendplan om at tage til Aarhus og besøge en veninde og baby blev aflyst, og jeg havde taget fredag fri for at have lidt weekend hjemme, havde jeg pludselig tre hele dage uden konkrete planer. Jo, en træningsaftale med O, som tilfældigvis også havde fri i dag, men intet andet.

 

Det giver mig stress. Det lyder muligvis tosset, men jeg bryder mig ikke om ikke at have planer, hvis det ikke er noget jeg selv har valgt. (Omvendt er jeg heller ikke altid til de komplet bookede weekender, hvor jeg ikke har en øjeblik for mig selv, men farer fra aftale til aftale). Det kommer tilbage til det der med at føle, at en dag er uudnyttet, fordi jeg ikke har formået, at enten lave noget jeg gerne ville med en jeg gerne vil hænge ud med eller aktivt vælge en tulledag hjemme med Netflix eller praktiske gøremål.

 

Jeg stornyder virkelig mit eget selskab og jeg er vildt god (og potentielt lidt for god) til at bo alene og være alene. Jeg kan nemt underholde mig selv og jeg har ikke brug for mennesker omkring mig hele tiden. Men omvendt elsker jeg også virkelig meget at ses med dem jeg godt kan lide og spise morgenmad, gå en tur, tage i fitten, lave mad sammen, se en dårlig film eller noget syvende. Nok særligt fordi jeg bor alene og hvis jeg ikke laver en aftale, så kommer der ikke underholdning eller selskab dumpende ind ad døren. Der er ikke en, der sidder ved siden af mig på sofaen, der er oplagt at lave noget sjovt med. Selskab skal planlægges; det er der ikke bare.

 

Og derfor får jeg automatisk lidt kriller, når jeg så har tre fridage, som jo er en mega luksus, som jeg føler bør nydes, og så bliver jeg bange for, at jeg ikke formår at få det ud af dagene, som jeg gerne vil. Giver det mening?

 

I stedet for at stresse over min pludseligt åbne weekend vil jeg tage skeen i den anden hånd og finde frem til, hvad jeg gerne vil bruge dagene på, alene eller sammen med andre, og så få det til at ske.

 

Rigtig god weekend til jer, når I kommer dertil❣️ (Med eller uden planer).