Regnbueskål

januar 19, 2017 at 07:46

Regnbueskål

Regnbueskål

Regnbueskål

Regnbueskål

Jeg er pjattet med grønsager og spiser generelt meget grønt og meget lidt kød. Jeg er vel en form for flexitar om man vil. Jeg vil i hvert fald langt oftest have et par falafler end en bøf. Det er langt fra sjældent, at jeg oplever en skeptisk fra folk, hvad jeg mon så spiser, når jeg fortæller, at mine måltider ikke drejer sig om kød? Det er lidt sjovt. Jeg er heldig, at jeg synes, at bønnefritter i ovnen og et par falafler er sygt lækkert, men de sidste måneder er jeg begyndt at gøre mig mere i de såkaldte regnbueskåle.

 

Har du stødt på navnet før? Regnbueskål, smag lige på det. Bare navnet lyder lækkert. Og festligt og farverigt, og det er netop det. Plus det er sygt nemt at bikse en regnbueskål sammen (som jo egentlig bare er en salat med forskellige komponenter) og så egner den sig til at forberede på forhånd, så du bare tager tingene ud af køleskabet (eventuelt varmer enkelte elementer), kommer det i en skål og så er der mad.

 

Elementer i min regnbueskål på billedet: 

Perlebyg/speltkerner

Fintsnittet spidskål

Frisk spinat

Squash og edammamebønner (Stegt i soja på en pande)

Bagt butternutsquash

Sprøde grønne bønnefritter (agt i ovnen med olie, salt og chiliflager)

Tunsalat (tun, finthakket rødløg, creme fraiche, citronsaft, salt og peber rørt sammen)

Fintsnittet æble

 

Hele idéen er egentlig, at du kan komme lige det i du selv godt kan lide eller alligevel har liggende i grønsagsskuffen. Der er ingen regler, men jeg kan personligt godt lide, at der er både kolde og varme elementer, masser af farver og forskellige teksturer.

RegnbueskålRegnbueskål

Regnbueskål