5 opskrifter til juleaften

december 20, 2016 at 21:26

Appelsinsalat med granatæble

{Appelsinsalat med granatæble}

 

Da jeg fik alderen (plus lidt) til, at det kunne forventes, at jeg bidrog praktisk og en smule økonomisk til julemiddagen juleaften, blev jeg påduttet at købe og skrælle kartofler til omkring 12 mennesker. Den opgave accepterede jeg ikke uden en del brok. Jeg hader at skrælle kartofler og jeg synes det var dybt uretfærdigt, at den l*rte tjans skulle tilfalde mig.

 

Det blev så også første og sidste år, hvor jeg var kartoffelansvarlig. Til gengæld har jeg fået (/taget) en række andre, sjovere, opgaver til juleaften.

 

Jeg har i mange år været mandelgaveansvarlig, en tjans jeg synes er smadderhyggelig og jeg elsker at finde noget af god kvalitet, som folk måske ikke ville have fundet frem til selv. I år er der to; en spiselig og en julenødhjælpspakke gennem Unicef, fordi ingen har brug for en ‘mandelgave’ mere end børn i nød, og jeg synes, at det er sundt for børnene at lære, at julen ikke kun handler om (over)forbrug, men også om at give lidt igen og dele med dem der mangler alt fra penge til julemad, tag over hovedet til medicin.

 

Derudover er jeg efter forrige års debut med hjemmelavet rødkål også blevet ansvarlig for det indslag, samt en appelsinsalat og oftest laver jeg også en grønkålssalat, fordi jeg selv er en af de der underlige typer, der helst vil have noget grønt sammen med min fede and og sovs.

 

Sidste år introducerede jeg også en julecocktail som velkomstdrink, som var sådan et hit, at den helt bestemt skal serveres igen i år, når folk ankommer til Slottet, hvor vi altid fejrer jul.

 

Efter julemiddagen er det altid godt med en kop kaffe, portvin og en lille småkage. Jeg er en lystig (jule)bager, så der vil jeg også gerne tage lidt med til kaffen. Næsten alt andet end at skrælle kartofler.

Hjemmelavet traditionel rødkål

{Hjemmelavet rødkål}

Grønkålssalat

{Grønkålssalat med gulerod, æble, figne og granatæble}

Julecocktail

{Frisk velkomstdrink med frugt, julekrydderier, hvidvin og ginger beer}

Brunkager

{Traditionelle brunkager til kaffen}