Brunchidé: Lav en vaffelstation

oktober 18, 2016 at 20:16

Brunchidé: Vaffelstation, vaffel, vafler

Brunchidé: Vaffelstation, vaffel, vafler

Brunchidé: Vaffelstation, vaffel, vafler

Brunchidé: Vaffelstation, vaffel, vafler

Brunchidé: Vaffelstation, vaffel, vafler

Brunchidé: Vaffelstation, vaffel, vafler

Brunchidé: Vaffelstation, vaffel, vafler

Jeg elsker brunch, faktisk vil jeg gå så langt og sige, at det er mit yndlingsmåltid. Så i anledning af min fødselsdag besluttede jeg mig først for at invitere mine favoritpiger til fødselsdagshygge og brunch – og senere besluttede jeg for at gøre det en gang til for min nærmeste familie.

 

Menuerne blev naturligvis varieret, men idéen med at lave en vaffelstation tog jeg med til begge brunch-setup, fordi det var sådan et hit første gang. Jeg stilte min vaffelstation op ude i mit køkken med en lille instruks på lågen, så alle var med på, hvordan mit vaffeljernet virker. Det er heldigvis lige til.

 

Jeg har sådan et TEFAL Snack Collection vaffeljern, hvis du skulle være på udkig efter et godt et, så er det altså genialt. Det kommer med to sæt plader: Toast og belgiske vafler, og så kan du tilkøbe plader efter behov. Jeg har naturligvis de klassiske hjertevafler, som jeg fik i julegave af mine brødre.

Brunchidé: Vaffelstation, vaffel, vafler

Brunchidé: Vaffelstation, vaffel, vafler

Brunchidé: Vaffelstation, vaffel, vafler

Brunchidé: Vaffelstation, vaffel, vafler

Brunchidé: Vaffelstation, vaffel, vafler

Brunchidé: Vaffelstation, vaffel, vafler

Jeg lavede to slags vaffeldeje (altså en dobbelt portion); en gammeldags og en med kakao og forberedte masser af forskellige slags toppings, som mine gæster selv kunne tilføje og sammensætte efter egne smagsløg.

 

{VAFFELDEJ}

Ca. 15-18 stk.

 

400 g hvedemel
150 g sukker
1,5 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker

1 tsk kardemomme

Et nip salt

125 g smeltet smør
8 dl mælk
2 æg

 

Evt. 1 stor spsk kakaopulver

 

 • Kom hvedemel, bagepulver, sukker, vaniljesukker, kardemomme og salt i en skål.
 • Smelt smørret på lavt blus.
 • Tilsæt mælk og æg, og tilføj det smeltede smør til sidst.
 • Del evt. dejen i to lige store portioner og tilføj en stor spiseskefuld god kakaopulver i en af dejene.
 • Hæld dejene på kander.
 • Lad vaffeldejene hvile i en time i køleskabet (de kan godt tåle at stå længere).
 • Forbered dine toppings imens.

 

Inden servering:

 • Varm vaffeljernet op og stil dine vaffeldeje frem i kander, så de er nemme at hælde op.
 • Sæt dine toppings frem umiddelbart inden servering.
 • Lad dine gæster selv bage deres vafler til de er gyldne og sprøde.

 

Et lille tip: Hvis der er vafler tilbage, kan du fryse de nybagte vafler ned mens de stadig er friskbagte og lune dem igen i ovnen, når du er lækkersulten eller får uventede gæster.

 

{TOPPINGIDÉER}

 • Hjemmekogt karamel – Dulce de leche
 • Peanut butter
 • Finthakket mørk chokolade
 • Smarties
 • Frugtsalat med æble, pære og banan
 • Melonsalat med vandmelon og honningmelon
 • Vaniljecreme (creme fraiche rørt med vaniljesukker)
 • Blåbærcoulis

Brunchidé: Vaffelstation, vaffel, vafler

Brunchidé: Vaffelstation, vaffel, vafler

Brunchidé: Vaffelstation, vaffel, vafler