Om venskaber der holder

september 4, 2016 at 19:38

Kat og Stephie

Kat og Stephie

Nogle venskaber holder, mens andre ikke gør. Det betyder for sin vis ikke, at et er bedre eller mere betydningsfulde end andre, jeg har eksempelvis har adskillige kortvarige, men meget betydningsfulde venskaber, som bare gled ud i sandet, fordi omstændighederne ændrede sig. Ikke fordi vi stoppede med at være veninder.

 

Når det er sagt, så er der alligevel noget ganske særligt over at have kendt nogen og været en del af deres liv, og omvendt, gennem mange år. I år er det præcis 10 år (!) siden, at jeg for første gang mødte en af mine nu absolut bedste og tætteste veninder, Stephanie. Jeg var 20 og hun var 18 år, og vi havde begge forvildet os ind på engelsk og amerikanske studier på CBS. Vi blev ikke veninder den allerførste dag, men lærte nok først rigtigt hinanden at kende et par måneder inde i studiet.

 

Jeg var med på sidelinjen, da hun først mødte sin nu mand på første år på CBS, dengang der skulle kæmpes for kærligheden, dengang hun drog på udveksling i USA, da hun fik sin lille kollegielejlighed lige ved Solbjergplads, hvor mange onsdage blev tilbragt med det nyeste afsnit af Desperate Housewives, til kedelige morgentimer i et random ‘Økonomisk tekst i kontekst’-fag og spontante shoppeturer i Frederiksberg Centret i stedet for erhvervsøkonomi med Terje. Jeg var der da hun skulle flytte sammen med sin kæreste (og vores venskab blev langdistance), da studiejobs blev udskiftet med fuldtidsjob, da de købte et hus, da han friede, til bryllupsplanlægningen og selve brylluppet og nu venter jeg næsten lige så spændt på slut-september og Beber melder sin ankomst.

 

Og hun var været der gennem alt opslugende forelskelser og forhold, da jeg mødte min ekskæreste, da det gik godt og da det gik dårligt, da jeg tog på udveksling til Sydney, da jeg flyttede sammen med selvsamme kæreste, til sleepovers og filmhygge på den lilla flydersofa, og da vi gik fra hinanden og lejede hun verdens største trailer og hjalp mig videre. Både mine egendele og mit sind.

 

Hun er den typen der altid prioriterer og giver sig tid til at værne om sine venskaber – og præcis derfor har hun adskillige tætte veninder. Alligevel er hun typen der altid stiller op, tilbyder sin hjælp (og mener det!) og følger op. Altid.

 

Hun er en af de få jeg altid kan regne med, om det er stort eller småt. Oftest insisterer hun nærmest på at være med på besked-niveau, når vi eksempelvis snakker om drenge (som i dette eksempel). Jeg kan sende en sms til hende midt om natten og få svar som det første når hun vågner. Og hendes break-up-service er upåklagelig; hendes telefon var aldrig lydløs og jeg blev tilbudt midlertidigt husly på landet.

 

Nu har vi været veninder i 10 år og jeg tænker, at vi mindst tager 10 år til som kosmiske veninder!

Stephanie og Kathrine

Kathrine og Stephanie

Kat og Stephie

Stephie og Kat