Snapdagbog fra New York – dag 4

juni 28, 2016 at 15:12

Dag 4 og jeg var endelig på New York-tid og ikke så meget ‘før fanden får sko på’-tid. Og alligevel lykkedes det at få alle tre piger tidligt oppe og ude af døren. Win!

 

Sam, som aldrig fejler i en god restaurant eller café-anbefaling, tog os med til den australske café Two Hands, som viste sig nok at blive vores absolutte morgenmadsfavoritsted – og det siger ellers ikke så lidt!

 

Sam fik avokado på toast med et æg (en typisk australsk morgenmad), kusine A prøvede deres Acai bowl og jeg nuppede en omgang corn fritters på Sams anbefaling. Hun fortalte, at dem ville hendes far lave til hende i weekenden, da hun var barn. Jeg kan hermed give anbefaling videre, corn fritters er en slags tykke pandekage-lignende ting lavet af majs og de smager helt vildt godt!

 

Efter vi havde vinket farvel til Sam, som skulle på arbejde, drog kusinerne ud på shoppetur. Mens kusine A havde masser af shoppeheld, syntes mit helt væk. Jeg kunne ikke finde noget af det jeg gerne ville. Egentlig typisk når man endelig giver sig selv ‘lov’ til at shoppe igennem og så kan man ikke finde noget man vil have.

 

Som As hænder blev mere og mere fyldte med poser med fine sager, blev jeg mere og mere irriteret over min manglende shoppe-mojo og besluttede mig i stedet for at køle lidt af med en kæmpe iskaffe (og verdens største cookie) fra Dean and Deluca, hvor vi også greb en pakke sushi hver fra køledisken, som vi nød i den dejligt afkølede delikatesseforretning.

 

Et sidste stop inden vi ville hjem til poolen inden vores middagsreservation blev i Urban Outfitters, hvor jeg endelig fik taget hul på min shopperier og fandt hatten og den hvide skjorte fra det her dagens. Så var jeg glad igen!

 

Tilbage i Noho slog vi et smut forbi den lokale vinbiks og købte en flaske rosé, skyndte os op og skifte til badetøj og direkte op på tagterrassen for at nyde de 30 grader og høj sol. Hvis livet var sådan til hverdag i New York kunne man godt gå hen og blive seriøst forfaldent til det :)

 

Efter et par timer på taget og en lille flaske rosé senere var det igen tid til at gøre os klar og komme ud af døren til middag med Sam. Aftenens middag blev indtaget på en lille bitte restaurant, ZZ’s Clam Bar, som vi først gik helt forbi, fordi den var så godt gemt bag en lille dør (og dørmand) uden noget synligt skilt foran. Du ved, sådan rigtig New Yorker-smart, hvor ingen ved hvor det er. Da vi opdagede indgangen så vi også ‘ZZ’ og en tegning af en kammusling helt nede ved jorden, nærmest i hvert fald.

 

Indenfor mødte os et lille, mørkt rum, en bartender bag en lille bar (hvordan han kom derind kunne jeg ikke regne ud) og en lille luge ud til køkkenet, hvor aftenens vært hentede vores retter løbende. Som navnet indikerer var det en fiske- og skalddyrsrestaurant og vi bestilte en masse retter til deling. Og nogle vilde cocktails. Mere om alt sammen, når jeg får nosset mig videre med den restaurant og spise guide.

 

Mætte på den rigtig dejlige måde tog vi videre og så solen gå ned fra et par rooftop bars, som begge var frygtelig mange mennesker, så vi besluttede os for at finde et sted at spise dessert. Med to kæmpemæssige ice cream sandwiches fra Balls Sauce Side satte vi os på en bænk Washington Square Park og kiggede på mennesker, mens vi nød vores sugar rush.