Nye tider

januar 16, 2016 at 12:26

Baby

Det er nye tider. Jeg, og i særdeleshed flere af mine veninder, står ved en skillevej. Ikke at vi skal skilles, men vores livssituationer er snart markant anderledes end de var for bare et år tilbage. En enkelt god veninde er blevet gift, en anden forlovet og tre er gået i kast med ‘Projekt Baby’. Og jeg er stadig utrolig meget single og overraskende glad for min tilværelse pt.

 

Det gik først rigtig op for mig, da jeg fornyligt besluttede mig for at invitere nogle af mine yndlingspiger til nytårskur med sund mad og spil, at det snart aldrig (i hvert fald i en meget lang årrække) ville blive det samme igen.

 

Bare det at lægge sig fast på en dato krævede en del kalkulering for at forsøge at undgå at halvdelen allerede var gravide i den der det er stadig hemmeligt fase og derved skulle lade som om, at de tog et glas vin eller bare var trætte, kedelige og kvalmeramte. Og så kunne jeg pludselig ikke undgå at blive lidt træt. Jeg er helt klar på at skulle agere legeonkel og købe gaver i ministørrelse. Den del glæder jeg mig til! Men den del, der betyder, at mit liv også bliver anerledes orker jeg en del mindre. Meget lidt faktisk.

 

Mit eget liv er heller ikke så fleksiblet som det engang var. Jeg kan ikke bare mødes til en kaffe efter arbejde, uden enten først at skulle hjem med Bassen, hjem og lufte eller finde en hundesitter. Måske derfor gør det mig træt og en smule opgivende på forhånd, at de babyer skal stjæle mine veninder sidste fleksibilitet og spontanitet.

 

For oveni fuldtidsarbejde, træning, frivilligt arbejde, familie og parforhold, så kræver en baby en hel del tid og ressoucer. Og babyer forandrer alt. For en tid i hvert fald. År nok.

 

Er det ikke okay at være lidt træt på forhånd? Det er jo også mit liv de babyer forandrer. Lyder det utilsigtet ego-agtigt?