Fastelavnsboller med remonce og creme

januar 29, 2016 at 08:23

Fastelavnsboller med creme og remonce

Fastelavnsboller med creme og remonce

Fastelavnsboller med creme og remonce

Fastelavnsboller med creme og remonce

Fastelavnsboller med creme og remonce

Fastelavnsboller med creme og remonce

Der er få ting så gode som hjemmebagte gammeldags fastelavnsboller. Måske er det bare, at man kun får den de få uger om året der gør dem ekstra særlige?

 

Med munden fuld af fastelavnsbolle udbrød jeg med misundelse i stemmen: ‘Hvor er dem der har fødselsdag i februar heldige, de kan få fastelavnsboller hvert år til deres fødselsdag’, hvortil min bonusmor svarede: ‘Du kan da bage fastelavnsboller når som helst’. Nå ja, men altså, I forstår, hvad jeg mener ikke? De er bare nogle festlige størrelser og så smager de dejligt.

 

Jeg bagte de her frækkerter sammen med den mindste sidste weekend og medbragte dem til Riget til vores far, som vi mente måtte have brug for et par fastelavnsboller at styrke sig på oven på sin operation. Det havde vi ret i. Vi må nok hellere bage en ny portion inden fastelavn, vi skal jo have mest muligt ud af fastelavnsbollesæsonen.

 

{Fastelavnsboller med creme og remonce}

ca. 20 stk.

 

Dej:
50 g gær
150 g smør
1,5 dl mælk
4 spsk rørsukker
2 tsk kardemomme, stødt
2 æg
ca. 500 g hvedemel
Et nip salt

 

Vaniljecreme:
4 æggeblommer
30 g rørsukker
6 tsk hvedemel
4 dl mælk
1 tsk ren vaniljepulver

 

Remonce:
150 g rørsukker
150 g marcipan
125 g smør, blødt

 

Glasur:

Flormelis

Frugtfarve

Vand

Krymmel

 

  • Smelt smørret sammen med mælk i en gryde. Hæld det over gæren og rør godt.
  • Tilsæt sukker, kardemomme, æg og salt og rør det hele godt sammen.
  • Tilføj mel indtil dejen bliver smidig og ikke klistrer for meget. Pas på ikke at tilsætte for meget mel.
  • Lad dejen hæve i ca. 45 min. Mens dejen hæver laver du cremen og remoncen.
  • Kom alle ingredienser til vaniljecremen op i en gryde.
  • Rør konstant med lav varme, indtil cremen tykner.
  • Når cremen har en god tykkelse, tager du den af varmen og lad den køle af, inden den skal i bollerne.
  • Rør sukker, marcipan og blødt smør godt sammen, og sæt det til side.
  • Når dejen har hævet, ruller du den ud og skær den ud til små firkanter.
  • Kom 1 spsk creme og 1 spsk remonce på hver firkant.
  • Fold alle fire hjørner ind på midten, så indholdet ikke flyder ud.
  • Placer bollerne på en bageplade med lukningen nedad.
  • Pensel bollerne med lidt mælk og bag i ca. 10-12 minutter ved 200 grader, eller til de er gyldne.
  • Når fastelavnsbollerne er kølet helt af, pynter du dem med tyk glasur og evt. krymmel.

Fastelavnsboller med creme og remonce

Fastelavnsboller med creme og remonce