Et nyt år og selvforbedringspunkter

januar 6, 2016 at 17:47

DSC04161

Nytår rimer på forsæt. Også selvom man er lidt træt af den gamle sang som mere motion, færre kalorier og jeg skal komme efter dig. Jeg gør normalt en dyd ud af at lave en slags ønskeliste for året med alle de ting, som jeg ønsker det kommer til at indeholde (Læs eller genlæs mine nytårsønsker fra 2013, 2014 og 2015 her).

 

I år er min strategi lidt anderledes. I år har jeg, ligesom sidste år, et helt konkret selvforbedringspunkt. Der er ikke noget som et nyt år til at viske tavlen ren og starte forefra, hvor træt den kliche ellers er, så er det bare som om, at når kalenderen skriver 1. januar så synes alting muligt. Og hvis alting er muligt, så har jeg altså nogle ting, som jeg godt kan stramme op på.

 

Jeg har nemlig et stort selvforbedringspunkt til mig selv i år. Jeg vil nemlig rigtig gerne være bedre det at gøre det jeg gerne vil, i stedet for at tænke på det, overveje det, undersøge mulighederne, overveje det nærmere og så ikke altid komme så meget videre. Der bliver jeg ærligt talt lidt træt af mig selv.

 

Et godt eksempel: Jeg mangler lamper i mit køkken, ikke bare ønsker mig eller kunne godt tænke mig nye lamper, der hænger faktisk kun en (rigtig grim) lampe ved køleskabet, hvor to af de tre pære er gået og en smule underskabslys – ellers har jeg ikke noget lys i mit køkken. I vintermørket er det selvsagt en smule vanskeligt at se om tingene er blevet vasket ordentlig op. Jeg mangler dem altså rent faktisk, jeg ved, hvilke nogle jeg gerne vil have, jeg har fundet dem bl.a. på Den Blå Avis af flere omgange, jeg har penge lagt til side til dem, men der er endnu ikke sket noget.

 

Et andet godt eksempel: Jeg ville gerne ud og rejse på min 30 års fødselsdag. Barcelona, sol, strand, byliv, tapas og sangria, eksempelvis. Men jeg fik det aldrig arrangeret, så var det lidt for dyrt, dårlige afgangstidspunkter i forhold til fly fra New York (min yndlingsaustralier skulle selvfølgelig mødes med mig der), og så blev det heller ikke til noget.

 

Og jeg kunne fortsætte….læææænge. Jeg har så mange gode intentioner og ting jeg gerne vil, og ja, selvfølgelig er økonomi også en afgørende faktor, men andre gange er det bare ren og skær nokkeri, der gør, at jeg aldrig kommer videre i teksten.

 

Netop dét er mit store selvforbedringpunkt for 2016: Jeg vil gerne blive bedre til at få fingeren ud, få arrangeret, få fikset, få bestilt, få købt alt det som jeg rigtig gerne vil – og så naturligvis undlade alt det overflødige.

 

Klar? Parat? START!