Min lejlighed: Stuen

december 4, 2015 at 08:26

Indretningsdetaljer stue

Indretning stuen, sofa, sofakompagniet, Herman, grå sofaborde, Søstrene Grene, lyserøde puder

Velkommen ind i min stue!

 

Jeg har desværre ikke rigtig nogle gode før-billeder af stuen, men du kan se rummet tomt her. Min stue var det rum der var allermest kaos i længst tid, fordi så snart mit skab og seng blev samlet, så blev stuen et opbevaringsrum for alle møbler og ting der ikke havde en plads endnu, f.eks. kabinet til rundt om mit køleskab stod og optog plads i lang tid.

 

Det faktum, at min sofa først kom i slut august hjalp heller ikke på sagen. I stedet for en sofa havde jeg to af mine gamle lænestole stående indtil den kom og mit gamle spisebord som var alt for stort til det lille rum.

Indretning stuen, sofa, sofakompagniet, Herman, grå sofaborde, Søstrene Grene, lyserøde puder

Indretning stuen, sofa, sofakompagniet, Herman, grå sofaborde, Søstrene Grene, lyserøde puder

Min sofa ankom efter mange ugers ventetid endelig i slut august, og jeg er ovenud begejstret for den. Den er så flot, man sidder rigtig godt i den og (måske allervigtigst) man ligger også dejligt i den.

 

Sofaen er købt i Sofakompagniet og modellen hedder Herman og er i en 3-personers variant. Farven på stoffet hedder Fleur antracit og benene er i smoked oak. Da jeg ikke valgte den i en af de to standardfarver/typerstof, så skulle den specialfremstilles og levering tog derfor op mod 16 uger. Men nu Herman er kommet hjem synes han den lange ventetid værd.

 

Mine sofaborde og sofapuder er fra Søstrene Grene (af alle steder) fra den nyeste kollektion, så de er stadig at finde i butikkerne. Jeg ønsker mig det her sofabord i grøn marmor, men indtil jeg finder en bunke penge jeg ikke ved, hvad jeg skal stille op med, synes jeg faktisk, at mine to nuværende borde fungerer rigtig godt til rummet. Og så er det smart at have to borde, så man kan sætte sin kop eller tallerken fra sig i hver ende af sofaen, hvis man er flere.

Indretning stuen, vindueskarm, gammel symaskine, planter

Stue, rensdyrmassagedimmer

Indretning stuen, planter, Royal Copenhagen

Jeg elsker min dejlig brede vindueskram og store vinduesparti, som giver et godt lys i min stuelejlighed. Lige nu står der nogle planter, min gamle symaskine, nogle forskellige billeder, heriblandt et billede fra Frank, som egentlig er et gavekort på pasning fra hans plejemor og en gennemsigtig ramme fra Moebe med tørrede blomster i.

Indretning stuen, panasonic fladskærm 46'', gammel kommode, grå træstol

Stue, guld telefon, guld spejl, lilla lampeskærm, Lonely Planet

Stuen efter, sofakompagniet, herman, søstrene grene sofabord

Indretning stuen, Argon DAB radio, rød radio, gammel malerstige, lyskæde fra DORA

Stuen efter, spisebord

Stuen efter, sofakompagniet, herman, søstrene grene sofabord

Udover sofaen, så indeholder min stue et lille, fint spisebord, som jeg fandt på Bornholm, en gammel kommode jeg har købt på et loppemarked i Helsingør, en gammel malerstige jeg købte i sommer på et loppemarked ved Skydebanen og en gammel reol, som jeg købte for en del år siden i en genbrugsforretning.

Stue, franske døre, panasonic fladskærm, gammel malerstige, rød DAB radio

Stue, franske døre, panasonic fladskærm, gammel malerstige, rød DAB radio

Og ja, min fjernsyn er stort. Jeg skulle have været en dreng, når det kommer til elektronik. Men det er altså stadig væsentligt mindre end det jeg havde før, hvilket er heldigt, for det ville ikke kunne have passet på den væg, hvis det havde været bare nummeret større.

Indretning stuen, reol, guld telefon, guld spejl, postkort København

Stue, grå stol, tern, loppefund

Indretningsdetaljer, postkort København, guld spejl

Indretning stuen, reol, guld telefon, guld spejl, postkort København

Selvom stuen endelig har taget form mangler jeg stadig nogle småting, inden jeg er helt tilfreds. Jeg pønser blandt andet på en gallerivæg over sofaen og så ønsker jeg mig små fine detaljer som en lækkert, hvidt lammeskind til min spisebordstol og en fin plaid.

 

Planen var egentlig også at lave en reol af kasser, men indtil videre er den plan sat på hold. Jeg er faktisk endt med at være godt tilfreds med min gamle brune reol, som fungerer som skoreol i min gamle lejlighed. Måske maler jeg den en dag, hvis malerlysten skulle komme over mig igen.