Jul på Vesterbro

december 15, 2015 at 06:00

Julepynt, julemus

Julepynt, julekulger, elg, juletræ

Julepynt, engel

Kalenderlysdekoration, hyacinter

Jeg har vist jer årets julevindue med julestjerner en masse, men i resten af mit lille hjem gemmer der sig også lidt hyggelige julerier. Små nisser, engle og julehunde sidder rundt omkring og spreder lidt julestemning. Og lys, både de levende og dem på batteri.

 

De levende er dog ved at give mig dårlige nerver. Forleden kom jeg hjem fra arbejde til et tændt bloklys i min vindueskram, som jeg havde glemt at puste ud inden jeg cyklede afsted. I mere end otte timer havde det stået der. Så da jeg lørdag aften på Slottet pludselig ikke kunne huske om jeg havde husket at puste det ud inden jeg hoppede på toget, måtte jeg få min næstennabo til at tjekke op på brandfaren. Det var heldigvis slukket, men nu er jeg rædselsslagen for at gå fra et tændt lys igen.

 

Nå, det var en mindre hyggelig sidehistorie, tilbage til mine julerier.

Julepynt, julekugler, elg, juletræ

Julepynt

Cylinderen med svagt grønlige julekugler står sammen med mit porcelænsjuletræ, et bloklys og massageelgen, som egentlig altid bor i vindueskarmen, men som lige nu indgår i et lidt for sjov, men også lidt hyggeligt, julestilleben.

Julepynt, honey combs

Julepynt, homey combs

Min vindueskram i stuen er eksploderet en smule i julerier. De hvide og grå honey combs, som jeg før har brugt i mit julevindue har i år fået lov til at ligge i vindueskarmen sammen med lidt julekugler og agere centerpiece.

Julepynt, julemand

Julepynt

Igen i år har jeg lavet en hyggelig lille lysdekoration med små hvide og sølv julekugler i en glascylinder sammen med forskellige kogler og en fin lyskæde med batteri. Skægnissen flyttede ind sidste søndag i advent.

Julepynt, hundejulepynt

Ingen jul uden julehundene. I år er jeg på udkig efter en mopsevariant til min (beskedne) samling. Jeg synes, at de er ret så søde og jeg glæder mig til, at jeg en dag skal have en juletræ, hvor de kan hænge og give et smil på læben, når man danser forbi.

Julepynt

Julepynt, kobber, pudderfarvet

Julepynt

Julepynt, lyskæde

Julepynt, engle

Julepynt, engle

Kæden med engle er en gammel sag jeg vistnok engang har fået i kalendergave af min mor. Det er en af de stykker julepynt jeg har ejet længe, som jeg bliver ved med at synes er ret så fin og enkel. I år hænger den rundt om spejlet i min gang og pynter lidt.

Julepynt, julesok, christmas stocking

Jeg har troligt (og en kende optimistisk) hængt min julesok op, som jeg har haft siden jeg var barn. Det lader dog til, at Julemanden har ikke fået min nye adresse. Min søster og jeg havde begge pinvingjulestok, som vi har fået fra vores familie i USA, og det er nok en af mine juleting, der måske ikke helt reflekterer min nuværende smag (eller alder), men som jeg aldrig skiller mig af med.

Julepynt, engel

Julepynt, adventskrans

Julepynt, julebamse

Frank er blevet ret så gode venner med Julius min julemus, et navn den fik da jeg var barn, og som stadig er en fast del af min jul. Frank vil frygtelig gerne julemøsse lidt med ham, da bamsen sad sofaen kunne han slet ikke lade med at møsse lidt på ham, så nu sidder han i sikkerhed på stolen.