Lørdagstraditioner

november 21, 2015 at 12:03

Morgenmad

Indretning stuen, argon DAB radio, rød radio, gammel malerstige, lyskæde fra DORA

Morgenmad

At jeg er en værre hyggefis er bestemt ikke nogen hemmelighed, og derfor kommer det nok ikke som nogen overraskelse, at jeg har udviklet en ekstra hyggelig (synes jeg selv) lørdagstradition. Den er ikke helt ens hver lørdag, men kodeordet er langsom hygge.

 

Jeg står op, når jeg vågner af mig selv, hvilket sjældent er senere end kl. 9. Jeg ligger oftest lidt med min telefon og scroller igennem mit Instagram- og Facebook-feed, læser en hyggelig artikel, der er blevet delt, eller ser en sjov video, inden jeg svinger benene ud af sengen og kysser Frank godmorgen.

 

Så hopper jeg i tøjet, oftest noget rart og semi-løst, og går morgentur med Bassen. På turen svinger jeg tit forbi min nye yndlingsbager på Istedgade og køber en (semigrov) morgenbolle eller to, og måske en snegl eller frøsnapper. Jeg kan også finde på at lave mig en avokadomad med hytteost og chili sammen et blødkogt æg. Begge dele fungerer perfekt til formålet.

 

Hjemme på martiklen, tænder jeg for Mads & Monopolet og laver jeg en kop kaffe. Jeg sætter mig på min faste plads ved min lille spisebord og lader mig underholde, forarge, grine og grimmes over folks dilemmaer og Monopolets svar. Tit kommer min computer også frem (who are we kidding? Den er altid fremme) og redigerer billeder her til bloggen eller browser lidt rundt imens.

 

Og sådan bliver klokken 12 og jeg er klar til min anden lørdagstradition – fikse lejlighed. Altså hvis jeg ikke har andre planer. Hvor jeg helst ikke skipper min morgenmadshygge og radiokvalitetstid, så kan rengøringen nemmere udskydes.

 

Jeg lider ikke af rengøringsvanvid, men jeg får en stor tilfredsstillelse, når jeg kan sætte mig i sofaen eller hoppe ud på cyklen og cykle til en aftale efter at have gjort hele hytten rent og vide, at nu er det gjort, resten af weekenden skal bare nydes med god samvittighed. Jeg har det bare bedre, når min lejlighed er (nogenlunde) ren og pæn – og ekstra godt når det hele spiller, så derfor har jeg gjort rengøring til en rar lørdagstradition. Med Taylor Swift for fuld udblæsning går det hele som en leg.