Æble- og mangochutney

november 17, 2015 at 20:59

Æble- og mangochutney

Æble- og mangochutney

Æble- og mangochutney

Æble- og mangochutney

Okay, det lyder måske det lidt vel rigeligt husmoderligt at lave sin egen chutney, men det er virkelig, virkelig nemt og smager skønt! Kombinationen af æble og mango giver den en dejlig balance af surt og sødt, mens chili, hvidløg og ingefær giver den masser af power til at bekæmpe efterårssnue.

 

Jeg har brugt min chutney sammen med en portion græskarsuppe, til en grøn karry og i denne her vegetarret. Hvis du sørger for at komme din chutney i et skoldet, tætsluttende glas og kun bruger en ren ske hver gang du tager af den, så holder den snildt et par måneder eller mere i køleskabet.

 

Æble- og mangochutney: (Inspireret af Isabellas)

Et mellemstort glas

 

300 g mango, små tern

200 g æbler (ca. tre mindre æbler), små tern

4 fed hvidløg, finthakket

50 g ingefær, finthakket

1/2-1 frisk rød chili, finthakket

1 lime, saften

2 tsk salt

1 tsk kanel

1 tsk kardemomme

ca. 1 dl hvidvinseddike

2 dl sukker

 

  • Skræl mango og æble og skær dem i tern. Snit hvidløg, ingefær og chili fint.
  • Bland hvidløg, ingefær, chili, saften fra en lime og salt med en smule af hvidvinseddiken.
  • Kog sukkeret i en gryde sammen med resten af hvidvinseddiken i ca. 5 min.
  • Kom mango og æbler og hvidløgsblandingen op i gryden. Tilsæt kanel og kardemomme.
  • Lad chutneyen simre med låg til konsistensen er sirupsagtig, ca. 45 minutter.
  • Hæld chutneyen i et skoldet mellemstort glas, som lukker tæt.

Æble- og mangochutney

Æble- og mangochutney

English: It might sound a little too much like a 50s housewife-thing, but making your own chutney is really, really easy and it tastes amazing! The combination of apples and mango gives it a nice balance between sweet and sour, while the chili, ginger and garlic gives it lots of power to fight off any fall cold you might be battling.