Wraps med oksekød

oktober 14, 2015 at 10:47

Wraps med oksekød

Wraps med oksekød

Wraps med oksekød

Som de fleste andre så kan jeg godt være forfalden til en nem og hurtig aftensmad, men det skal altså smage godt. En ret jeg er blevet glad for her på det sidste er wraps med en lækker, smagsfyldt kødsauce. De er super nemme at bikse sammen og en god måde at bruge lidt rester på.

 

Jeg laver altid en kæmpe portion, når jeg laver kødsauce. Jeg skulle have været hjemmegående husmor med fire rollinger om benene, men i stedet laver jeg bare mad til fryseren. Okay, det lød utilsigtet ynkeligt. Heldigvis elsker jeg rester, det er faktisk min livret; At komme hjem og vide, at der er venter et godt hjemmelavet måltid i køleskabet eller fryseren uden at skulle bruge tid på et købe ind og faktisk lave mad. Selvom den del nu også kan være rar.

 

Jeg propper altid masser af grønsager i min kødsauce, så jeg ikke behøver at skulle lave en salat eller lignende til, men ved at servere den i fine små romainesalatblad kommer der også lidt friskt grønt på tallerkenen, og sådanne salatblade fungerer som en fin erstatning for hvedetortillas. Jeg pyntede mine med tyndt skåret avokado, forårsløg, lidt hytteost og chilisauce. Perfekt nem, lækker og sund aftensmad! Prøv det!

 

Wraps med kødsauce:

4-5 personer

 

Kødsauce

1 stort løg

2 fed hvidløg

200 g oksekød

1 dåse hakkede tomater

ca. 25 cherry tomater, halve (kan undlades)

1 dåse sorte bønner

1 squash, revet

1 peberfrugt, små tern

1 stor gulerod, revet

Salt og peber

Oregano, basilikum og chili

 

Tilbehør

Romainesalat

2 avokadoer, tynde skiver

5-6 forårsløg, fintsnittet

Hytteost

Chilisauce

 

  • Hak og svits løg og hvidløg i lidt olie i en gryde. Tilsæt hakket oksekød.
  • Når kødet er brunet tilføjes hakkede tomater og cherrytomater.
  • Tilføj revet squash og gulerod.
  • Kryddér med salt, peber og tørret oregano, basilikum og chili.
  • Lad retten koge op og småsimre i 10-15 min., gerne længere.
  • Kom herefter de sorte bønner i gryden og lad retten simre videre. Smag til.
  • Server i romainesalatblade med avokado, hytteost og forårsløg på toppen.

English: Like many others I like an easy and fast dinner, but it has to be tasty. Recently I’ve been into serving a delicious bolognese filled with vegetables (squash, carrot, bell pepper, black beans etc) in romaine salad leaves topped with thinly sliced avocado, cottage cheese, spring onions and a bit of chili sauce. It’s the perfect easy, delicious and healthy dinner! Try it!

Wraps med oksekød

Wraps med oksekød