Fødselsdagsekstravagansa og masser af kage

september 8, 2015 at 11:54

Fødselsdagsbord

{Et hyggeligt fødselsdagsbord}

 

Jeg er pænt glad for alt der rimer på fødselsdag (måske minus at blive ældre, men det er en anden snak). Jeg elsker at eksperiementere med nye opskrifter, dimse med at pynte en kage og høre mine gæsters uhm, når noget falder i deres smag. Således har september har de seneste år involveret en hel del fødselsdagsbagning og -hygge. Både for familie og veninder.

 

I år har jeg i skrivende stund ingen konkrete planer om at invitere til fødselsdagstamtam. Jeg har ikke lige følt, at jeg helt har haft det fornødne overskud til at planlægge endnu en komsammen, samt det faktum, at min nuværende stue er en hel del mindre end min forhenværende, så pladsen sætter også sin klare begrænsning. Dagen skal dog nok blive fejret med manér – og kage. Der bliver bare ikke noget stort fødselsdagsbord i denne omgang, til gengæld var der jo hotdogs og vaffelis i min gård for en månedstid siden, så ingen er blevet snydt.

 

Men betyder jo ikke, at jeg ikke godt invitere til virtuelt fødselsdagsekstravaganska her på bloggen! Her er plads til alle!

 

Nedenfor finder du en række opskrifter og idéer til lagkager, andre kager, fødselsdagsboller (både den helt klassiske og den sunde variant), søde cupcakes til fødselsdagsbordet eller kollegerne og cookies til inspiration til kommende fødselsdagsfejringer. Man skal aldrig gå ned på kage!

Hindbærlagkage med mandel- og kakaobunde, lagkage, hindbær, opskrift, Kathrine Rostrup blog

{Den bedste lagkage jeg har bagt (og smagt) – Hindbærlagkage med mandel- og kakaobunde}

Citron og birkes cupcakes

{Fine citron- og birkescupcakes, som jeg delte med mine kolleger sidste år}

Gulerodscupcakes med citrontopping, opskrift, cupcakes, Kathrine Rostrup blog

{Gulerodscupcakes med skøn citrontopping er altid en god idé}

Ét-lag-brownie-lagkage

{Den nemme ‘lagkage’ – Et-lags-brownie-lagkage med masser af jordbær og blåbær}

Fødselsdagsboller

{Klassiske fødselsdagsboller er et must på fødselsdagsbordet}

Blåbær- og citronkage

{Muligvis min alleryndlingskage – Blåbær- og citronkage. God til arbejdet og fødselsdagsgæster}

Fødselsdagslækkerier

Chokolade-kokoskage med hindbærskum

{Endnu et bud på en lagkage – Chokolade-kokoslagkage med hindbærcreme}

Müesliboller

{Det lidt sundere indslag til fødselsdagbordet – müsliboller}

Chokoladecookies med karamel og havsalt

{De skønneste chokoladecookies med karamel og havsalt, som også gør et godt indslag}