Postkort fra Svaneke

juli 22, 2015 at 06:42

Svaneke, Bornholm

Svaneke, Bornholm

Svaneke, Bornholm

Svaneke, Bornholm

Svaneke havn, Bornholm

Svaneke, Bornholm

Mermaid is i Svaneke, Bornholm

Svaneke, Bornholm

Svaneke, Bornholm

Svaneke, Bornholm

Svaneke, Bornholm

Et postkort fra fine Svaneke, hvor vi tilbragte det meste af min første feriedag på Bornholm mandag med isspiseri, havnekiggeri og loppefinderi.

 

Min stedfars bedsteforældre (mine oldeforældre) boede på Bornholm, så jeg har besøgt øen rigtig mange gange som barn, og elsket hvert et besøg, så gensynsglæden har været stor. Det er sjovt at komme tilbage til et sted man kun har set gennem et barns øjne. Det er nok 10 år siden jeg sidst var på Bornholm, men efter blot nogle timer i Svaneke indså jeg, at det var en kæmpe fejl.

 

Svaneke er en af de byer som for mig er helt ikoniske bornholmske med de små skæve bindingsværkshuse i forskellige farver med stokroser ude foran, den okkergule farve over alt i byen, den hyggelige havn, klipperne omkring og ikke mindst de charmerende små butikker.

 

English: A postcard from the lovely port town Svaneke on the Danish island Bornholm. Too me Svaneke is one of those iconic Bornholm towns with the crooked, half-timbered houses in different colors with hollyhocks in front, the ochre-yellow color everywhere around town, the quaint harbor, the rocks around it and not to forget the charming little boutiques. 

Svaneke Chokoladeri, Bornholm

Svaneke Chokoladeri, Bornholm

Svaneke Karamelleri

Svaneke, Bornholm

Svaneke Bolcher, Bornholm

Bornholm er en madmekka uden lige og Svaneke har en masse lækre delikatesseforretninger; Svaneke Bolcher, Svaneke Chokoladeri og Karamelleriet, foruden de mange issteder, som Svaneke Is og Mermaid’s. Begge ismejerier laver flødeis på mælk fra bornholmske jerseykøer. Jeg valgte dog (meget ulig mig) to slags sorbet, Mermaid’s hyldeblomst/lime-sorbet er vildt god, men resten af flokken var pjattede med deres butter-pecan-choko-is.

 

Jeg skal også helt sikkert tilbage efter en flødebolle med havtorn en af dagene! Og måske en portion chili con carne lavet over åben ild nede ved havnen, som duftede himlsk. Og flere citronkarameller fra Karamelleriet. De smager så godt!

Svaneke, Bornholm

Svaneke, Bornholm

Svaneke, Bornholm