Min lejlighed: Før

juli 16, 2015 at 11:46

Gangen

{Gangen}

 

Velkommen ind i min lejlighed!

 

Jeg tænkte at det kunne være sjovt at vise jer lidt billeder af min lille fine lejlighed. Jeg er langt fra helt på plads endnu (min sofa kommer stadig først om ca. 4-6 uger), men det går langsomt fremad og det skal nok blive rigtig godt. Af samme årsag tænkte jeg at begynde med en omgang før-billeder og så vise efter-billeder løbende.

 

Min rundvisning starter meget naturligt med gangen, som er det første rum man træder ind i. Den er uforholdsmæssigt lang og generelt stor for en københavnerlejlighed. Man kan se, at gangen er vokset, som lejligheden fik eget badeværelset (bygningen er fra 1890, så lejligheden er født uden så meget som et toilet), og der er blevet taget en stor del af stuen på den bekostning. Lidt irriterende rumfordeling, men jeg har planer om at udnytte gangens potentiale til det fulde med en fin slagbænk og mit kæmpestore verdenskort.

Køkken

Køkken

{Køkkenet}

 

Køkkenet er blevet lavet under byfornyelsen og har efterhånden 20 år på bagen. Det var det første rum jeg rigtig gik i gang med, udover at male lofter og vægge, måske også fordi det var det rum der trængte til den kærligste hånd.

 

Efter en del overvejelser besluttede jeg mig for at male alt træet og lågerne på det gamle HTH-køkken selv (med kyndig vejledning fra min stedmor – og kun lidt banderi og få hysteriske anfald undervejs), udskifte gulvet og købe en nyt stort køleskab med bedre plads (det står bagved, hvor billedet er taget, da rummet er lidt aflangt).

Badeværelse

Badeværelse

Badeværelse

 {Badeværelset}

 

Badeværelset er ret stort af et københavnerbadeværelse, men virkelig underligt indrettet. Det er også lavet under byfornyelsen. Bruseren er overfor vasken først i rummet og toilettet er bagerst, hvilket jeg synes er lidt irriterende, men i det mindste er der plads til at bade uden at stå over toilettet og pladske det hele til.

 

Første projekt derinde var at skure, skure og skure, da kalken var ved at overtage rummene. Jeg har store planer for det rum, men jeg har pt ikke været i stand til at tage en beslutning om vægfarven, nyt brudearmatur og badeforhænget, hah! Rom blev ikke bygget på én dag!

Soveværelse

Soveværelse

 {Soveværelset}

 

Soveværelset er det første rum fra gangen. Det er ikke verdens største rum, det er lidt aflangt, men der er fint plads til en stor seng og en kæmpemæssigt skab, så rummet indeholder alt, hvad sådan et skal.

 

Lejligheden var blevet fremlejet til to unge piger inden jeg købte den, så der var blevet sat en interimistisk hoveddør op indtil det ene værelse (altså mit soveværelse) med kighul og det hele, da der manglede en dør til det rum. Selvom jeg havde en del sjov med døren, mens vi gik og malede kan jeg godt afsløre, at den dør ikke længere findes i lejligheden.

Soveværelse

{Set fra soveværelset ind til stuen}

Stue

{Set fra stuen og ind til soveværelset og ud til gangen}

Stue

Stue

Stue

Stue

 {Stuen}

 

Stuen er nok et af mine favoritrum med det store vinduesparti og det smukke lysindfald, stukken og de gamle smukke trægulve. Det er også det rum der mangler mest i skrivende stund. Jeg er mest til gamle, brugte møbler og knapt så meget til helt nye (IKEA) møbler, så jeg er stadig på udkig efter et nyt spisebord, spisebordsstole, sofabord og muligvis noget andet reolværk, men det kommer nok hen ad vejen. (Siger jeg utrolig chillet, selvom jeg er sygt utålmodig for bare at være færdig, haha).

 

Det var simpelthen min lejlighed, som den så ud per 1. april 2015. Der er allerede sket en del, så mon ikke jeg snart kan få smidt nogle efter-billeder op også.

 

English: Before-photos of my apartment as it looked when I bought it. A lot has happened, but there’s still a lot to be done.