Verdens stolteste hundemor

juni 25, 2015 at 07:36

High five

High five

{Frank og mit yndlingstrick – High five}

 

Som første gangs hundeejer meldte jeg lydigt Frank og jeg til hvalpetræning allerede måneder inden jeg havde fået min lille hårbolle med hjem. Faktisk var jeg til allerførste omgang hundetræning inden jeg fik ham, og til hans første hvalpetime var han lille bitte og ville helst bare sidde mellem mine ben og kigge på de andre hvalpe tumle rundt. Og det fik han lov til.

 

Jeg havde valgt at melde os til hvalpetræning i samme hundeklub, som Franks storebror Ludwig også går, mens vi alligevel havde midlertidig residens på Slottet. Derudover havde jeg allerede et godt indblik i, hvordan klubbens hundetrænere går til opgaven og vidste, at grundstenen i deres træning er positiv indlæring. Det kan lyde en smule langhåret og hippie-agtigt, men kort sagt, så siger man ikke nej til sin hund, men roser den for korrekt adfærd.

 

Jeg var blevet formanet om mopsens lidt egenrådige personlighed, som skulle gøre den svære at træne end andre hunderacer, så jeg var fra starten bekymret for at blive hende med den ulydige hvalp. Til min store gælde viste Frank sig at være utrolig mor- og madglad, hvilket unægteligt har gjort han så meget nemmere at træne. Han holder sig altid tæt på mig og vil gøre alt for at få godbidder. Plus han synes virkelig det er sjovt at træne, og det gør det sjovt for mig at se min hvalp glad og motiveret.

 

I sidste uge havde vi afslutning på Hvalp 1, som altså skulle afrundes med en test (!). En test på, hvor langt vores hunde (og nok mest af alt os ejere) var kommet på de sidste 11 uger. Jeg havde frygtet den test, for hvor ville det være pinligt at have den hund – eller rettere være den ejer – der ikke kunne noget. Det konkurrencemenneske som jeg er, satte jeg hårdt ind og trænede den øvelse jeg frygtede de ville bede os om at udføre, som Frank og jeg endnu ikke mestrede. Så vi øvede og øvede, heldigvis er Frank hurtig til at forstå, hvad det er jeg vil have ham til, og i løbet af dagen lykkedes det mig at få ham til både at sitte og dække, mens jeg gik en fuldcirkel rundt om ham.

 

Og vores træning belønnede sig sørme! Vi fik førstepladsen i den lille konkurrence med ét point og vandt en meget fin Hillerød Brugshunde Klub t-shirt sponsoreret af Stark!

 

V.E.R.D.E.N.S. S.T.O.L.T.E.S.T.E. H.U.N.D.E.M.O.R.!

 

English: Frank and I won the final test at our puppy class and I couldn’t be prouder! T.H.E. W.O.R.L.D.’.S. P.R.O.U.D.E.S.T. D.O.G. M.O.M.!

Hillerød Brugshundeklub