Om at føle sig flad med flad på

maj 18, 2015 at 10:00

Frank the pug

Jeg har vist nævnt det før, men jeg er altså bare helt færdig for tiden. Kombinationen af et stort og vigtigt projekt på arbejdet, hvor jeg er det første og derfor temmelige kritiske led, en hvalp der har det med at teste min tålmodighed med at gø uden nogen grund (!) eller indendørs tisseri bedst om jeg er mest optaget af noget andet og en lejlighed der lige mangler tusind detaljer og småting førend den er helt beboelig sammen med den evige dårlige samvittighed over, at jeg ikke kan give min fulde opmærksomhed til nogen af projekterne eller vuf. Og ikke har set mine veninder i ugevis…

 

Når jeg er på arbejde, tænker jeg på det jeg skal have ordnet (og have hjælp til at ordne) i lejligheden. Når jeg er hjemme hos Frank, tænker jeg på de ting jeg mangler at ordne på mit job. Når jeg ligger i min seng, tænker jeg på, hvordan jeg dog skal nå det hele. Så jeg føler mig utilstrækkelig og flad. Og min lunte er kort. Lidt for kort.

 

Så jeg er simpelthen nødt til at lave om i min strategi – eller manglen på samme. Jeg må indse, at jeg ikke kan være alle steder på samme tid, og det nytter ikke noget at stresse over ting der skal gøres, der hvor jeg ikke er. Jeg skal lade være at med at starte et nyt projekt, mens jeg står midt i et andet. Jeg skal prioritere de ting der ikke kan vente først, og ikke dem der er sjovest.

 

Jeg er simpelthen nødt til at afsætte tid til at ordne lejligheden, så jeg kan rykke derind, så jeg er i færd med at male køkkenlågerne færdige og skal have gjort det samme med træet i selve køkkenet. Så er tingene så meget på plads, at jeg tænker, at jeg flytter ind og får ordnet resten en flyttekasse ad gangen.

 

Frank er heldigvis blevet rigtig god til at være alene hjemme (hans rekord er nu 6,5 time), og jeg håber, at vi kan fortsætte de gode takter, når vi flytter ind til byen. Og projektet på arbejdet skal jeg nok også nå godt i mål med, hvis jeg bare fokusere på en del ad gangen og ikke brænder sammen over mit to-do liste(r).

 

Første skridt bliver at trække vejret langsomt og dybt ned i maven. Og gentage den øvelse hver eneste gang min hjerne kører i overload og det hele virker uoverskueligt.

 

English: Lately I’ve been feeling worn down and off my game. I just have too much on my plate and need to rethink my strategy for dealing with a massive project at work, a puppy that barks for no reason or pees inside when I’m occupied with something else and an apartment that still needs about a thousand little things fixed and a general feeling how being too tired to function. 

 

I’m feeling overwhelmed and waste too much time worrying about all the things I need to get done instead of either just doing them one at the time or taking a much-needed break. So I need a new game plan and that starts with taking a deep breath. And repeating that exercise every time my brain goes into overload and everything seems like too much to handle.