Indretningsinspiration: Svensk sommerhusstil

marts 20, 2015 at 07:30

Svensk landidyl, brændeovn

Svensk landidyl

Svensk landidyl

Svensk landidyl

Jeg er pjattet med skandinavisk indretning, men dertil har jeg også en særlig forkærlighed for hyggelig sommerhusstil. Særligt svensk. Som bekendt har mine forældres gode venner et hus i Sverige, som vi flittigt bruger. Det er simpelthen det hyggeligste hus, som emmer af sommerhushygge og sjæl.

 

Det jeg er allermest misundelig over, udover selve huset og muligheden for at undslippe bilos og larm lige præcis når man har lyst, er den smukke hvide porcelænskakkelovn i et af soveværelserne. Jeg ville næsten give min højre arm for at installere den i mit (forhåbentlig) kommende hus eller endda min lille nye lejlighed. Jeg elsker brændeovne. For mig er de indbegrebet af hygge. Der er hele tre brændeovne i huset, foruden komfuret som også kører udelukkende på brænde, så hyggefaktoren er høj.

 

Derudover er det de små nipsting, som jeg synes er med til at give huset sin rare stemning: De ikoniske svenske heste i tre størrelser, den gamle læderindbundne gästbok, den søde olielampe i vindueskarment i køkkenet og det fine almueblå skrin i soveværelset. Det er ikke alt sammen nødvendigvis ting jeg gerne ville have stående i mit københavnerhjem, men i en gult træhus langt oppe i de svenske skove er de helt perfekte.

 

English: When it comes to interior design I love the Scandinavian style, but on top of that I have a soft spot for a cozy summer house style. Especially Swedish. As you might know, my parents’ good friends have a house in Sweden, which we frequently visit. It’s simply the loveliest house – cozy and soulful.  

 

The thing I’m the most jealous about is, besides the house and the freedom to leave behind pollution and noise whenever you feel like it, is the beautiful white porcelain wood-burning stove in one of the bedrooms. I would almost sacrifice my right arm to install it in my (hopefully) future house one day or even in my little new apartment. I just love wood-burning stoves. Too me they are the quintessence of coziness. There are three wood-burning stoves in the house, in addition to the stove which runs solely on wood too, so the coziness factor is high. 

 

Furthermore it’s the little knick-knacks which I think helps give the house it’s lovely atmosphere: The iconic Swedish wooden horses in three different sizes, the old leather-bound guestbook, the cute blue oil lamp in the window shelf in the kitchen and the pretty chest in the bedroom. All of those aren’t necessarily things I’d want in my Copenhagen-apartment, but in a yellow wooden house far up in the Swedish woods they are just perfect. 

Svensk landidyl

Svensk landidyl

Svensk landidyl

Svensk landidyl