Hyggefis

marts 12, 2015 at 14:36

Bananpandekager

Lemon ricotta pancakes

Bagt morgenmadsgrød med nødder og blåbær

Lyserød morgenmadsgrød

Morgenmadskopper

Forleden udbrød min bonusmor, som jeg har i gang med at planlægge dagens anden morgenmad – lemon ricotta pancakes eller citron- og ricottapandekager, som du vil: ‘Du er sådan en hyggefis’. ‘Ja’ svarede jeg halv overrasket, ‘…det vidste du da godt!’. Hvortil hun svarer: ‘Ja, men jeg har jo ikke boet sammen med dig i over 10 år, så jeg vidste ikke helt i hvilken grad’. Og så grinte vi begge to. For ja, jeg er vist en værre hyggefis, og noget af det bedste jeg ved er at hygge om dem jeg holder af. Som for eksempel ved at lave en lækker morgenmad.

 

Jeg synes bare, at det er hyggeligt med langsomme morgener med lidt ekstra lækkert til morgenmad, en god kop kaffe og snak om dagens planer eller bare Mads & Monopolet i radioen. Jeg stornyder virkelig mine weekendmorgener – og jeg elsker at få lov til at gøre det lidt rart for nu særligt min familie.

 

Jeg vågner generelt ret tidligt, også i weekenderne, og det er oftest om morgenen jeg er fyldt med energi og har lyst og overskud til rare køkkenprojekter. Det har i den seneste tid akkumuleret i en del fælles morgenmadsserveringer med fortegnene velsmag og familiehygge.

 

Apropos weekend, så er jeg virkelig klar til min begynder. Jeg skal dog, som de fleste andre, lige igennem endnu en arbejdsdag i morgen, men så skal jeg ellers bare koble af og genoplade batterierne. Hvilken slags morgenmad vil gå godt sammen med det program monstro?

 

English: The other week my bonus mom exclaimed as I was preparing the next breakfast of the day – lemon ricotta pancakes, ‘You’re such a hyggefis (directly translated ‘cozy fart’ (haha), meaning someone who loves anything cozy and snug). ‘Yeah’ I replied semi-surprised, ‘…but you knew that already.’ To which she answers, ‘Yeah, but I haven’t lived with you for over 10 years, so I didn’t know to what extent.’ And then we both laughed. Because yes, I’m a hyggefis, and one of the best things I know is to do little things for the ones I care about. Like for instance by cooking a nice breakfast. 

 

I just find slow mornings with an especially good breakfast, a nice cup of coffee and talk about the day’s plans or just the radio playing in the background so nice. I really treasure my weekend mornings – and I love being able to do something nice for at the moment especially my family.

 

I normally wake up early, also during the weekends, and it’s often in the morning I find myself filled with energy and the desire to spend time of lovely kitchen projects. Lately it has accumulated in several shared breakfasts with focus on tastiness and family time. 

 

Speaking of weekend, I’m beyond ready for mine to begin. I have, however, like most other people, to get through a day of work tomorrow, but afterwards I’m going to wind down and recharge my batteries. What kind of breakfast would go well with those plans I wonder? 

Morgenmadspizza

Bananpandekager

Breakfast