Sjæleterapi

februar 4, 2015 at 13:10

Albert med briller

Morgenmad

Bokserhvalp

Bokserhvalp

Bokserhvalpe

Bokserhvalp DSC04351

Hvis der er noget der er godt for sjælen, så er det en tur på landet og omgive sig med glade hundetyper og frisk luft. Efter en lidt skidt start på weekenden tog jeg lørdag morgen et S-tog, et intercity tog og en bus til Svendborg til en weekend i bokserens (og den franske bulldogs) tegn. Min tante M og onkel As vennepar havde nemlig fået endnu et kuld bokserhvalpe (se det forrige kuld her), så da kusine A spurgte om jeg ville med på hvalpevisit tog det mig ikke mange splitsekunder at sige ja.

 

Det var weekendens allerbedste to timer at lege vildt med de små basser til de til sidst faldt til ro på hvert deres bryst og bare lå og sov helt stille. Jeg havde nær invitereret mig selv til at sove på sofaen sammen med et par af dem. Det var fysisk hårdt for mig at gå derfra igen.

 

Resten af weekenden gik med afslappende og rare aktiviteter. Min tante M lavede den skønneste fødselsdagsmiddag part II og vi smovede til jeg måtte gå ovenpå og skifte til mine natbukser med en tilgivende elastik. Vi fik os et godt grin over de uentusiastiske typer der vandt biler i Danmarks indsamlingen og værter blev helt i tvivl om de stadig var i røret. Hold nu op, det var sjovt. ‘Hvor glad er du på en skala fra 1-10?’ spørger Nikolaj Koppel i et tydeligt desperat forsøg på at få et eller andet ud af vinderen: ‘Jeg er da meget begejstret’ svarede den kølige jyde tørt. Vi skreg af grin.

 

Søndag morgen stod jeg tidligt op og begav mig ud på en lang gåtur langs markerne med mit hvide sidekick. Hun sprang begejstret rundt (bokser-begejstret, ikke jyde-begejstret forstås), mens solen stod op over det fynske land og sneen begyndte at dale. Tilbage på den gamle station var resten af huset vågnet og morgenmadsforberedelserne var i gang. Min tante M går altid all in på morgenbordet, så vi fik alt fra hjemmelavet hvidløgsost, jordbærsmoothie og frøsnappere. Og masser af kaffe. Det er altid højdepunktet på mine weekender på Sydfyn: at komme hjem efter en lang gåtur med hunden og så sætte sig til den lækreste morgenmad og bare hyggesnakke og læse lidt avis og lade morgenen glide væk.

 

Inden kusine A og jeg vendte snuen mod København fik vi da også tid til en lille fastelavnsbolle og et par runder Bezzerwizzer. P.S. Verdens største skildpaddeart hedder læderskildpadden.

 

Det må være den perfekte opskrift på lidt sjæleterapi.

 

English: If there’s anything that’s good for the soul then it must be a trip to the countryside and surround yourself with puppies and fresh air. After a sad start to my weekend, the next morning I took a train, another train and a bus to Svendborg for a weekend in the name of boxers (and French bulldogs). My aunt M and uncle A’s friends have gotten another brood of boxer puppies (see the previous one here), so when cousin A asked me if I wanted join her for a puppy visit it didn’t take me long to say yes.

 

It was the very best two hours of the weekend playing with the little pups until they fell asleep on a chest each and just laid there and slept peacefully. I nearly invited myself to sleep on the couch with a couple of them. It was physically hard for me to leave again. 

 

The rest of the weekend was spent with relaxing activities. My aunt M made the loveliest birthday dinner part II and we stuffed ourselves until I had to go upstair and change into my pj bottoms with a more forgiving elastic. We got ourselves a great laugh over some of the unenthusiastic people who won cars in a big charity show on TV and the hosts obviously started to wonder whether they were still there, because they just went completely silent. ‘How excited are you on a scale from 1-10’ asked one of the hosts in an attempt to get something out of the silent winner, ‘I’m very excited’ he replied in the least enthusiastic tone ever. We bursted out laughing. 

 

I got up early Sunday morning and ventured out on a long walk along the fields with my white sidekick. She jumped around enthusiastically, while the sun was rising over the country and the snow came falling down. Back at the old station the rest of the house had woken up and were preparing breakfast. My aunt M always goes all in on breakfast, so we got everything from homemade garlic cream cheese, strawberry smoothies and pastries. And plenty of coffee. It’s always the highlight of my weekends on Funen: coming back after a long walk with the dog and sit down for the most delicious breakfast and just chat and read the paper and let the morning glide away. 

 

Before cousin A and I headed back to Copenhagen we also found time to enjoy a little Shrovetide bun and play a few rounds of Bezzerwizzer. P.S. The world’s largest turtle species is the leatherback sea turtle. 

 

It must be the perfect recipe for some soul therapy. 

Solnedgang

Culfo og Albert

Fastelavnsboller

Culfo og Albert