Island Hopping in Croatia – part II

februar 27, 2015 at 08:10

Kameriaselfie

Vis, Croatia

Vis, Croatia

Milna, Brac, Croatia

Vis, Croatia

Så er det langt om længe blevet tid til anden del af min øhoppe-fotodagbog fra smukke Kroatien. Jeg er selv en notorisk feriedrømmer og planlægger min næste ferie(r), mens jeg er afsted. Mere vil have mere. Og jeg vil gerne have mere af Kroatien!

 

Måske er du ved at planlægge årets sommerferie? Så er Kroatien i hvert fald et rigtigt dejligt bud. Se hvorfor nedenfor og det første indlæg om øerne Hvar og Korcula lige her.

 

English: It’s finally time for the second part of my island hopping photo diary from beautiful Croatia. I’m a notorious vacation dreamer and plan my next vacation(s) while I’m abroad. More wants more. And I would like more of Croatia!

 

Perhaps you are planning this year’s summer vacation? Then Croatia is under any circumstances a really lovely destination. See why below and in the first post about the islands Hvar and Korcula right here

Star fish, søstjerne

Green Grotto, Vis, Croatia

{Den Grønne Grotte på øen Ravnik // The Green Grotto at the island Ravnik}

 

Efter en magisk eftermiddag og aften i Vela Luka havn (Korcula) drog vi den følgende morgen videre til øen Vis. På de små naboøer Ravnik og Bisevo finder du henholdsvis den grønne og den blå grotte. Den blå er den mest populære, og ved et tilfælde endte vi ved den grønne lige i tid til den efterhånden traditionsrig eftermiddagsdukkert.

 

Bølgerne fra de små turbåde som sejlede helt ind i grotten, gjorde det til en lidt spændende svømmetur for en urutineret svømmer, som mig selv, men både ind i grotten og tilbage igen kom jeg da uden at drukne. Synet inde i grotten var bestemt anstrengelserne værd. Når solens stråler skinnede ned i grotten lyste vandet op i de flotteste grønlige nuancer. 

 

After a magical afternoon and night in Vela Luka port (Korcula), the following morning we headed towards the island Vis. On the small neighbor islands Ravnik and Bisevo you’ll find The Green and The Blue Grotto, respectively.

 

The waves from the tour boats that sailed all the way into the grotto made it a somewhat challenging swim for a inexperienced swimmer such as myself, but I did make it to the grotto and back without drowning. The sight inside the grotto was definitely worth the efforts. When the sun was shining down into the grotto the water lit up in the most incredible shades of green. 

Vis, Croatia

Vis, Croatia

{Vis har en lille udendørsbiograf // Vis has a small outdoor movie theater}

Vis, Croatia

Vis, Croatia, lavendar, lavendel

Vis, Croatia

Kod Pateva, restaurant, Vis, Croatia

Kod Pateva, restaurant, Vis, Croatia

Om eftermiddagen lagde vi til i Vis havn. Hver dag gik med at sejle til en ny ø, så hver dag når vi kom til havn var jeg altid ekstra ivrig for at komme i land og udforske stedet, inden solen gik ned. Hvad jeg ikke vidste var, at mens jeg gik tur på Vis med halvdelen af bådens besætning, havde resten gang i nogle hemmelige planer.

 

Vores aften på Vis vidste sig at blive en særlig god én af slagsen med den sødeste fødselsdagsoverraskelse med balloner, lys, chokoladekage og fine gaver. Det var den bedste og mest betænksomme overraskelse jeg nogensinde har fået.

 

Efter fødselsdagshygge på båden, gik vi op til en lille charmerende restaurant, som serverede mad baseret på lokale råvarer jeg havde spottet på vores lille udflugt. Her fik jeg et af turens bedste måltider; lam med gnocchi rigeligt med sauce og en salat.

 

In the afternoon we docked at Vis harbor. Every day went with sailing to a new island, so every day when we arrived at a new port I was especially eager to get to shore and start exploring the place, before the sun went down. Little did I know that while I went for a walk around Vis together with half of the boat’s crew, the rest were making secret plans. 

 

Our night in Vis turned out to be an extra good one of its kind with the sweetest birthday surprise with balloons, candles, chocolate cake and the loveliest gift. It was the best and most thoughtful surprise I’ve ever gotten. 

 

After birthday fun on the boat, we walked up to a charming little restaurant that served food based on local produce I’d spotted on our. Here I got one of the trips best meals; lamb with gnocchi, plenty of sauce and a salad. 

Milna, Brac, Croatia

Milna, Brac, Croatia

Milna, Brac, Croatia

Milna, Brac, Croatia

Milna, Brac, Croatia

Milna, Brac, Croatia

Milna, Brac, Croatia

Milna, Brac, Croatia

Milna, Brac, Croatia

Milna, Brac, Croatia

Vores sidste nat på båden tilbragte vi i den skønne havneby Milna på øen Brac. Milna var nok en af de flotteste havnebyer vi endte i på turen og klart et besøg værd. Vi lagde belejligvist til kaj lige overfor en hyggelig fiskerestaurant, hvor vi også endte med at tilbringe vores sidste aften som søfolk. Jeg fik mere tunbøf end jeg nogensinde ville kunne fortære fra den kæmpestore tun, de havde fanget tidligere på dagen. Og til næsten ingen penge. Generelt vil jeg sige, at det er ret billigt at spise ude i Kroatien forhold til herhjemme.

 

Inden jeg kom til Kroatien var jeg flere gange blevet advaret om, at maden ikke var noget særligt; italiensk-inspireret med kedeligt udført, lød nogle af dommene. Men jeg endte med at blive mere end positivt overrasket. Så de forskellige øer fik jeg nogle af de lækreste retter mad. Oftest tilberedt med lokale varer og hvad der var i sæson. Lige efter mit hjerte. Masser af friske, sprøde grønsager og lækker frisk fisk. Dog var supermarkederne tit en anden historie. Jeg har sjældent følt mig så deprimeret i en grønsagsafdeling, til gengæld gjorde et besøg på det lokale grøntorv det hele godt igen.

 

We spend our last night on the boat in the lovely port Milna on the island Brac. Milna was probably one of the most beautiful towns we ended up in and definitely worth a visit. We had very conveniently docked right across from a quaint fish restaurant, where we ended up having our last dinner as men of the sea. I got more tuna steak than I would ever be able to consume from the gigantic tuna they had caught earlier the same day. And for a fraction of what you would pay anywhere else. Generally I’d say it’s much cheaper to eat out in Croatia compared to Denmark. 

 

Before I arrived in Croatia had I been warned that the food wasn’t very good; Italian-inspired, but poorly executed were some of the reviews. But I ended up very positively surprised. On the various island I got some of the most delicious meals. Often cooked with local produce and what was in season. Cooking after my own heart. Lots of fresh crispy vegetables and deliciously fresh fish. The supermarkets, however, were a different story. I’ve never felt so depressed in the vegetable aisle, on the other hand a visit to the local farmers market made everything better. 

Rogac, Croatia

Sailor shorts

Rogac, Croatia

Yatch

Vi endte vores rejse på Niagara i havnebyen Rogac, hvor turen også havde startet med uvejr og ufattelige mængder regn. Turen endte (heldigvis) med blå himmel og solskin. Med et arsenal af søsygepiller gjorde jeg det glædeligt igen. At sejle er en vildt befriende måde at rejse på. Du lærer at leve meget tæt på få kvadratmeter, men når du er opgivet af åbent hav er der alligevel rigeligt med plads.

 

Jeg elskede, at vi kunne sejle ind i en lille bugt og tage os en svømmetur inden frokost, fuldstændig uforstyrret af andre turister, at kun vinden satte en stopper for, hvor vi tog hen og vi bestemte hvor længe vi skulle blive. Jeg synes det var verdens bedste at kunne hente pizzaer en aften og spise på båden i måneskin. Lave en kande sangria og hænge ud på dækket. Opdage at tiden nemt går uden wifidækning og at makeup og hårbørste kan være ganske rart at undvære for en tid.

 

Jeg ville gerne have tilbragt mere tid på at gå på opdagelse på de forskellige øer og lære dem bedre at kende end fra eftermiddag til morgen, hvor vi igen satte sejl, men det ville kræve lidt flere dage end vi endte med at have pga. svømmeløbet i Tyrkiet. Men jeg ville helt bestemt gøre det igen!

 

Jeg fik en forsmag på Kroatien, landets enestående natur og spændende kultur og positivt overraskende mad – jeg kommer helt sikkert igen! Der er masser af nye øer at udforske og Dubrovnik er højt på min liste over byer jeg gerne vil opleve. Turen til Kroatien indebar også et par dage i Split, hvor jeg har et par gode restaurantanbefalinger til jer, som jeg forhåbentlig får delt inden sommerferien starter.

 

Læs eller genlæs første del om mine øhopperier i Kroatien her.

 

We ended our journey with Niagara in the port of Rogac, where the trip had started with a thunderstorm and inconceivable amounts of rain. The trip (fortunately) ended with blue skies and sunshine – and with a arsenal of motion sickness pills I would happily do it again. To sail is a very freeing way of traveling. You learn to co-exist on very limited space, but when you’re surrounded by open sea there’s plenty of space. 

 

I loved that we could sail into a little bay and go for a swim, before lunch uninterrupted by other tourists. Just the wind had a say in where we’d go and how long we’d stay. I thought it was amazing going to shore for pizzas and eating them on the boat in the moonlight. Making a pitcher of sangria and just hang out on deck. Realize that time easily passes without a wifi connection and makeup and hairbrushes are actually nice to live without for a while. 

 

I would have loved to spend more time exploring the different island and getting to know them better than from afternoon to morning, when we again set sails, but that would require more time that we had because of the swim track in Turkey. But I would definitely to it again!

 

I got a taste of Croatia, the country’s magnificent nature, interesting culture and surprisingly delicious food – I’ll be back! There are still many islands to explore and Dubrovnik is high on my list of cities I want to visit. The trip to Croatia also included a few days in Split, where I have a few good restaurant recommendations for you, which I hopefully I’ll manage to share before summer. 

 

Read or reread the first part of my island hopping adventure in Croatia here.