Five Things

februar 16, 2015 at 18:48

Solnedgang over Ekekull

{Solnedgang over Ekekull // Sunset over Ekekull}

 

Sidste uge var en mærkelig en af slagens, den fløj afsted samtidig med, at hver dag syntes lang og nogle hårde at komme igennem. Det meste af ugen blev tilbragt med nogle afslappende dage i det svenske med masser af plads til hyggestunder og trække vejret dybt ned i maven, som var meget tiltrængt.

 

Dagene efter vinterferie i Sverige var en absurd blanding af tragedie og glæde. Endnu en bisættelse, men af den allerværste slags; en alt for ung pige, hvis skæbne er helt ufattelig hjerteskærende. Af samme årsag blev ugens nye bekendtskab med nyt firbenet liv endnu mere kærkomment. Endnu engang blev min teste om verdens bedste form for sjæleterapi bekræftet. Når man sidder blandt sådan nogle små nuttede størrelser, glemmer man (omend kun for en stund), hvor uretfærdig verden kan være.

 

Også mit elskede Købehavn har haft en hård weekend. Jeg bliver helt trist, når jeg ser politi med maskingevær rundt omkring på gadehjørner og stationer, og håber, at vi ikke vil lade en mands gerninger ødelægge vores fine by. Midt i chokket over overgrebet på vores demokrati, ytringsfrihed og fredelige gader er der heldigvis små lyspunkter – og her er mine fem fra den forgangne uge.

 

English: Last week was a strange one of its kind, it flew by while every day seemed long and some hard to get through. Most of the week was spend with some relaxing days in Sweden with room for lots of quiet moments and deep breaths, which was must needed. 

 

The days following my trip to Sweden was an absurd mixture of tragedy and joy. Yet another funeral, but of the very worst kind; a way too young girl whose struggle is completely heart wrecking. For the same reason the week’s new acquaintance with six little furballs was even more welcomed. Yet again my thesis on the world’s best kind of soul therapy was confirmed. When you are sitting among those tiny cute creatures, you forget (at least momentarily) how unfair the world can be.

 

Also my beloved Copenhagen had a rough weekend. I get sad, when I see police men with machine guns around on street corners and stations, and I hope we won’t let one man’s actions ruin our amazing city. In the mist of the shock over the attack on our democracy, freedom of speech and peaceful streets, there are fortunately bright spots to find – and here are my five from the past week. 

Hjemmelavet burger

{Jeg kan altid spise burger // I can always eat a burger}

Mopsehvalpe

{Mit første møde med de her banditter // My first encounter with these guys}

Ballerina småkager

{Pausetid // Break time}

Sne, snow

 {Snediamanter // Snow diamonds}