Bagt morgenmadsgrød med nødder og bær

februar 3, 2015 at 10:24

Bagt morgenmadsgrød med nødder og blåbær

Bagt morgenmadsgrød med nødder og blåbær

Bagt morgenmadsgrød med nødder og blåbær

Bagt morgenmadsgrød med nødder og blåbær

Bagt morgenmadsgrød med nødder og blåbærJeg er svært begejstret for morgenmad, men helst den slags jeg har god tid til at lave og nyde. Allerhelst sammen med andre. Det er et kæmpe plus ved at have rykket ind på Slottet, der er nemlig altid nogle der er sultne og klar til en omgang hyggemorgenmad. Idéen til denne bagte morgenmadsgrød er nuppet herfra, men da jeg lavede den første gang var jeg ærlig talt noget skuffet over smagen – eller manglen på samme. Den smagte mest af alt af havregrød med bær.

 

Så jeg lavede en ny variant i forrige weekend med nogle justeringer, og det bliver ikke sidste gang den kommer på weekendens morgenmadsbord. Det er ret nemt at smide bærrene i et ildfast fad, bikse grøden og nøddeblandingen sammen, og så skal den bare i ovnen til overfladen er gylden og grøden er blevet fast. Resultatet bliver lidt a la en crumble krydset med havregrød. Det lyder måske lidt sært, men det smager dejligt.

 

Bagt morgenmadsgrød med nødder og blåbær (Inspireret af denne her)

4-6 personer 


500 g friske eller optøede blåbær 

Kokosolie til at smørre fadet

 

Havregrynsblanding:

175 g havregryn
1 tsk bagepulver

2 tsk vaniljesukker
2 tsk stødt ingefær 

2 tsk kanel
1 tsk salt

 

Mælkeblanding:

2 æg

5 dl mandelmælk

 

Nøddeblanding:
1/2 dl agavesirup
1 spsk kokosolie (stuetemperatur)
70 g græskarkerner 
70 g hasselnødder 

70 g mandler

 

  • Forvarm ovnen til 190 grader og smør et ildfastfad med kokosoile.
  • Læg bærrene i et jævnt lag i bunden af fadet og stil det til side.
  • Bland havregryn, bagepulver, ingefær, vaniljesukker og salt i en skål.
  • Pisk æggene sammen i en anden skål og tilsæt mælk og pisk godt.
  • Hæld agavesirup, kokosolie, kerner og nødder i en lille skål, og bland det grundigt, helst med fingrene.
  • Drys havregrynsblandingen ud over bærrene i formen, og hæld mælkeblandingen over, så havregrynene er dækket.
  • Kom til sidst nøddeblandingen over og bag så det hele i ovnen i 35-40 minutter.
  • Morgenmadsgrøden er klar, når havregrøden er tyknet og nøddetoppingen er gyldent og sprødt.
  • Lad den køle lidt af inden du serverer den.

 

English: I’m a huge breakfast fan, especially the kind I have plenty of time to make and enjoy. Preferably together with others. That’s a massive plus after having moved in to the Castle, there are always someone who’s hungry and ready for a cozy breakfast. The idea came from here, but when I made it the first time I was honestly a bit disappointed about the taste – or the lack thereof. It mostly tasted like oatmeal with berries. 

 

So I made a new portion a few weekends back with a few adjustments, and it definitely won’t be the last time it’ll be served on a slow weekend morning. It’s easy to throw the berries in an ovenproof dish, mix the oatmeal and the nuts and then just leave it in the oven until the crust is golden and the oatmeal is firm. The result is a mix between a crumble and an oatmeal. It might sound a bit strange, but it tastes lovely. 

Bagt morgenmadsgrød med nødder og blåbær

Bagt morgenmadsgrød med nødder og blåbær

Bagt morgenmadsgrød med nødder og blåbær