Spicy tomatsuppe

januar 14, 2015 at 15:02

Tomatsuppe

Tomatsuppe

Tomatsuppe

Tomatsuppe

Der er ikke noget som en godt krydret suppe på en kold vinterdag. Denne spicy tomatsuppe er en klassiker i mit middagsrepertoire, som jeg går tilbage til igen og igen, fordi den er super nem at lave, smager skønt, den er sund og så koster den ikke alverden at bikse sammen, så den er også god efter en dyr og kaloriefyldt julemåned.

 

Suppen er helt genial, hvis du har nogle grønsager liggende, som er blevet lidt triste. Jeg synes, at økologiske gulerødder og peberfrugter, som jeg altid har liggende, kan hurtigt blive lidt slappe af se på, men jeg hader at smide mad ud. Heldigvis egner de sig storartet til en suppe, hvor de hele bare skal koges og blendes.

 

Denne gang servede jeg bare min tomatsuppe med en god klat creme fraiche og lidt friske basilikumsblade, men det klæder den også med lidt bacontern eller parmaskinke ristet i ovnen til det er helt sprødt. Den smager ekstra skønt serveret i en dyb skål nydt foran TV’et med et tæppe om sig. Bare et lille tip!

 

Spicy tomatsuppe:

2 store løg

3 fed hvidløg

1 rød chili

4 dåser flåede tomater

2 peberfrugter (rød, gul eller orange)

2 store gulerødder

1/4 liter madlavningsfløde

2-3 tsk allehånde

2-3 tsk spidskommen

Salt og peber

 

Creme fraiche

Basilikum, frisk

 

  • Hak løg og hvidløg og svits i lidt olie. Tilsæt hakket chili.
  • Tilføj flåede tomater.
  • Snit peberfrugter og gulerødder groft og kom dem i gryden.
  • Tilføj allehånde, spidskommen, salt og peber.
  • Lad suppen stå og simre i ca. 30 min. eller indtil grønsagerne er møre.
  • Blend suppen med en stavblender direkte i gryden, og tilsæt herefter madlavningsfløde.
  • Lad suppen koge op og smag den til.
  • Server med godt brød, en klat creme fraiche og frisk basilikum.

 

English: There’s nothing like a well-seasoned soup on a cold winter day. This spicy tomato soup is a classic in my dinner repertoire, I return to it over and over, because it’s super easy to make, tastes great, it’s healthy and doesn’t cost much to throw together, so it’s especially good after an expensive and carb-loaded Christmas. 

 

The soup is great if you have some sad-looking vegetables lying around. I find that organic carrots and peppers, which I always have in my fridge, quickly can look a bit soggy, but I hate throwing food away. Luckily they are great for a soup, where everything just needs to boil and get blended. 

 

This time I just served my tomato soup with a tablespoon of sour cream and a few basil leaves, but it’s also great with bacon or parma ham roasted in the oven until it’s completely crispy. It tastes especially lovely served in a deep bowl and enjoyed in front of the TV with a blanket wrapped around you. Just a little tip!

Tomatsuppe

Tomatsuppe