Nytårstanker

januar 1, 2015 at 13:15

Nytår

Rigtig godt nytår! Jeg håber du havde en dejligste nytårsaften med alt, hvad der rimer på en rar aften for dig.

 

Jeg havde en ganske rar aften med lækker, lækker mad, drinks i rigelige mængder og toppet med verdens bedste Os hjemkomst efter knapt et halv års udveksling i New Orleans. Hun har været savnet!

 

Nu sidder jeg mest af alt og glæder mig over, at det er overstået. Jeg er egentlig slet ikke så pjattet med nytårsaften. Jeg synes, at hele konceptet med året bedste aften, og det pres der ligger på alle, bliver hurtigt alt for meget af det gode. Jeg læste forleden dag i MetroExpress, at 25% af voksne danskere slet ikke fejrede nytår sidste år. Det var alligevel overraskende mange. Jeg tror ikke selv, at jeg ville kunne være så modig og helt lade være med at fejre årsskiftet, men på sin vis misunder jeg lidt dem, der ikke føler sig pressede af sociale konventioner til at fejre en dag, hvis de ikke føler for det.

 

Min ideelle nytårsaften ville være en løs maxikjole, bare tæer, på stranden, dyppe tæerne i vandkanten, med en drink i hånden. Det skriver jeg på min to-do for 2015: Fejre nytår under varmere himmelstrøg.

 

Nu vil jeg tage mig et stykke morgenmadspizza og drømme mig væk til et sted med sol og strand fra sofaen. I min bog er 1. januar langt bedre end nytårsaften. Min dag skal forløbe sig nogenlunde sådan her: morgenmadspizza (min yndlings nytårstradition), cola zero, masser af snacks, fordummende tv, en lur eller to og måske lidt frisk luft, hvis lysten skulle melde sig.

 

Glædelig 1. januar!

 

English: Happy New Year! I hope you had the most amazing New Year’s Eve with everything that rhymes with a lovely evening. 

 

I had a lovely evening with delicious food, plenty of drinks and topped off with the return of the world’s best O, who got back from nearly six months exchange in New Orleans. She’s been missed!

 

Right now I’m sitting feeling happy it’s all over. I’m not that into New Year’s Eve. I find the whole notion of the best night of the year, and the pressure that puts on everyone, quickly becomes way too much. I read the other day that 25% of adults in Denmark didn’t celebrate New Year’s last year. I found it surprising that it was that many. I don’t think I could be so brave and completely skip celebrating the new year, but in some way I kind of envy those who don’t feel pressured by social conventions to celebrate a day if they don’t feel like it. 

 

My ideal New Year’s Eve would be in a loose maxi dress, bare feet, at the beach, dipping my toes in the water, with a drink in my hand. I’ll write that on my to-do for 2015: Celebrate New Year’s Eve somewhere exotic. 

 

Now I’ll grab a piece of breakfast pizza and dream myself away to a place with sun and a beach from the couch. In my book January 1 is way better than New Year’s Eve. My day is coming to entail something like this: Breakfast pizza (my favorite New Year’s tradition), coke zero, lots of snacks, mind numbing TV, a nap or two and perhaps some fresh air if the urge should come over me. 

 

Happy January 1! 

 

Photo: Getty Images