Middagsidé: Vietnamesiske forårsruller

januar 21, 2015 at 17:00

Vietnamesiske forårsruller

Vietnamesiske forårsruller

Vietnamesiske forårsruller

Vietnamesiske forårsruller

Jeg synes, at det er rigtig dejligt at have gæster, tulle rundt og dimse og gøre klar og ikke mindst lave mad. At jeg altid ender med at stresse lidt over projektet er så en anden (kedelig) side af sagen. Men netop fordi jeg altid tager munden lidt for fuld eller starter lidt for sent, så er det ekstra rart at have nogle gode retter i baghånden til, når der kommer besøg.

 

En ting der er vigtig for mig når jeg laver mad til gæster er, at jeg for så vidt muligt laver noget alle kan nyde og lide. Jeg forestækker selv min mad ret krydret og gerne med godt med chili, men det er ikke noget jeg deler med alle, derfor er jeg stor tilhænger af retter, hvor man skal kan gøre maden mere eller mindre stærk.

 

Min livret(ter) tæller alt der falder under den kategori jeg kalder ‘saml-selv-mad’ – f.eks. tortillas, pitabrød og friske forårsruller. Jeg elsker at folk selv kan komme det i deres pandekage/pitabrød/rispapir som de allerbedst kan lide og lidt skabe deres egen variant.

 

English: I really enjoy having people over, walking around making everything ready and cooking dinner. I always end up stressing a bit over the project is another story. But since I often try do to too much or begin a little too late, it’s especially helpful to have a few pre-tested dishes on hand, when having guests. 

 

One thing that’s important to me when cooking for my guests is that I make something everyone likes and can enjoy. I personally prefer my food spicy and preferably with lots of chili, but that’s not something I share with everyone, therefore I’m a big fan of dishes, where you can make your meal more spicy if you please. 

 

My favorite dish(es) entails anything that falls under the category I call ‘build-it-yourself-food’ – e.g. tortillas, pita bread and fresh spring rolls. I love it when everyone can put whatever they like in their tortilla/pita bread/rice paper and build their own meal. 

Vietnamesiske forårsruller

Vietnamesiske forårsruller

Vietnamesiske forårsruller

Min forkærlighed for det asiatiske køkken er stor og vietnamesiske forårsruller er bestemt ingen undtagelse. Jeg elsker friske grønsager, lidt sprødt, lidt blødt, lidt sødt, lidt knasende sammen med kylling (eller en anden slags kød) og masser af dip. Dip er vigtigt.

 

Friske forårruller er tilmed en rigtig hyggelig måde at spise sammen på. Jeg lavede en kæmpe portion kylling stegt i hoisinsauce og rigeligt med peanutdip (selvom min erfaring siger mig, at der altid kunne være lidt mere), snittede en masse grønsager og stillede et par dybe tallerkener med varmt vand til at blødegøre rispapiret, og så gik gæsterne ellers i gang. Det førte til masse af grin, når forårsruller blev lidt slappe at se på og gav en dejlig summen ved bordet, som skåle og tallerkener med fyld blev sendt rundt.

 

Jeg brugte denne her opskrift på friske forårruller, som jeg har delt tidligere, bare ganget op med de antal personer vi var. Peanutdippen kræver enten en god blender eller at du snitter ingredienterne meget fint, og den kan med fordel laves dagen i forvejen. Det samme gælder kyllingen. Det gode ved retten er, at den ikke kræver, at du står over den i køkkenet efter gæsterne er kommet ligesom risotto eller en thai karryret. Kun vandet kan trænge til en re-fill, hvis den er blevet for kold.

 

My love for the Asian kitchen is big and Vietnamese spring rolls is no exception. I love fresh vegetables, something crunchy, something soft, something sweet, something crisp together with chicken (or other kinds of meat) and lots of dip. Dip is important. 

 

Besides tasting amazing, fresh spring rolls is also a really fun meal to share. I made a large portion of chicken fried in hoisin sauce and lots of peanut dip (although my experience said there could always be more), chopped lots of vegetables and placed a few deep plates with hot water to soften the rice paper in, and then people dug in. It lead to lots of laughs when spring rolls were slightly limp and creating a lovely buzzing around the table as bowls and trays were past around. 

 

I used this recipe for fresh spring rolls, which I’ve shared here before, just multiplied by the number of people we were. The peanut dip requires either a blender or very fine chopping, and it can easily be made a day in advance. The same goes for the chicken. The good thing about fresh spring rolls is that they don’t require you to stand in the kitchen after the guests have arrived like risotto or a Thai curry dish. Only the water might need a re-fill, if it gets too cold.  

Vietnamesiske forårsruller, chilisauce

Vietnamesiske forårsruller

Vietnamesiske forårsruller