Lyserød morgenmadsgrød med chiafrø, kokosmælk og hindbær

januar 18, 2015 at 07:30

Lyserød morgenmadsgrød

Lyserød morgenmadsgrød

Lyserød morgenmadsgrød

Lyserød morgenmadsgrød

Lyserød morgenmadsgrød

Lyserød morgenmadsgrød

Jeg elsker en god morgenmad, og fungerer helt klart bedst med mad i maven fra morgenstunden, men igennem længere tid har jeg været lidt for god til at prioritere at snooze videre og derfor halse ud af døren uden morgenmad. Den dårlige vane vil jeg gerne komme til livs, derfor har jeg prøvet mig lidt frem med hvilken type morgenmad, der passer bedst til mine hverdagsmorgener. Og selvom et stykke rugbrød med stærk sennep og en skive ost altid holder i min bog, så har jeg behov for noget variation og om muligt endnu nemmere.

 

Denne her lyserøde morgenmadsgrød lavet på chiafrø, kokosmælk og hindbær er et rigtig godt bud på netop det. Den er nem at bikse sammen (det synes at være en adjektiv der går igen i samtlige af mine madrelaterede indlæg), den mætter fantastisk og smager skønt. Du blander bare alle ingredienserne i en glasbøtte og stiller den i køleskabet natten over, og så har du morgenmadsgrød til de næste fire morgener. Det bliver da ikke meget nemmere.

 

Og nævnte jeg, at den smager helt fantastisk?

 

Lyserød morgenmadsgrød: (Inspireret af Simpeldagbog)

ca. 4 portioner

 

3 spsk chiafrø

3 spsk havregryn

1 dåse kokosmælk

1/2 vaniljestang, kornene

4-5 små dadler, små tern

ca. 200 g hindbær, optøede

4 store spsk skyr eller græsk yogurt

 

Topping:

Hindbær, friske

Lidt mandler og hasselnødder, grofthakket

 

  • Kom chiafrø og havregryn i en glasbøtte med låg, rør med kokosmælk og vanilje.
  • Tilsæt dadler i bittesmå tern og rør godt.
  • Lad morgenmadsgrøden stå i køleskabet natten over.
  • Tag ca. 1/4 af grøden i en skål og rør moste hindbær og en klat skyr eller græsk yogurt i.
  • Drys med lidt hakkede mandler og hasselnødder og friske hindbær.

 

English: I love a good breakfast, and I’m not my best self without food in my stomach from the morning, but for a long time I’ve been too good at prioritizing snoozing a bit longer and subsequently running out the door without having breakfast. I want to kick this bad habit, that’s why I’ve tried to figure out what type of breakfast is best suited for my everyday mornings. And although a slice of rye bread with mustard and cheese always works in my book, I need some variation and if possible something even easier. 

 

This pink breakfast porridge made of chia seeds, coconut milk and raspberries are a really good option for exactly that. It’s easy to mix together (it seems to be an adjective which goes again in all of my food related posts), it fills you up and tastes amazing. You just mix all of the ingredients in a glass jar and put it in the fridge over night, and then you have a breakfast porridge for the following four mornings. It doesn’t get much easier than that.

 

And did I mention it tastes heavenly? 

 

Pink breakfast porridge: 

approx. 4 portions

 

3 tbsp chia seeds

3 tbsp rolled oats

1 can of coconut milk

1/2 vanilla bean, the seeds

4-5 small dates, finely diced

Approx. 200 g raspberries, thrawed

4 large tbsp greek yoghurt

 

Topping: 

Raspberries, fresh

Some almonds and hasslenuts, croasly chopped

 

  • Add chia seeds and rolled oats into a glass jar, mixed with coconut milk and vanilla.
  • Add finely chopped dates and mix well.
  • Leave the porridge in the fridge over night.
  • Take approx. 1/4 of the porridge into a bowl and mix with thawed, smashed raspberries and some greek yoghurt.
  • Sprinkle with some chopped almonds and hasselnuts and fresh raspberries.