6 år og halvanden time

januar 2, 2015 at 11:01

Hjerte i sand

En tilsynelandende ganske almindelig fredag aften med vores nye sofabord fyldt med falafler og fladbrød, besluttede drengen og jeg, at vi nok ikke skulle være kærester længere. Efter 6 år sammen tog det os halvanden time at komme frem til den konklusion. 6 år og halvanden time. Der var intet vildt og dramatisk sket dagene, ugerne eller månederne op til den fredag aften i vintermørket. Det var så dramafrit og ordenligt som sådan noget nu engang kan være. Det var så simpelt og samtidig så kompliceret.

 

Dagene og ugerne der fulgte har været en stor rutsjebane af op- og nedture, og jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg helt har fundet mig til rette i min nye situation. Mine drømme for 2015 indebar nyt, større fælles hjem, måske en lille vuf, seriesening på sofaen side om side, ferier med tid til kys og ekstra lange kram og fremtidssnakke om babyer og måske et lille strandbryllup en dag.

 

Lige nu ser min virkelighed en del anderledes ud: Jeg har flyttet mine ting hjem til mine forældre og har nu officielt adresse på Slottet, jeg bruger min fritid på at lede efter en lille fin lejlighed et rart sted i København (og forsøger at reinstallere min hjerne fra at lede efter store, lækre københavnerlejligheder i millionklassen til at sige til mig selv ’60 kvm på Amager har sikkert også sin charme’).

 

Heldigvis er jeg omgivet af de sødeste veninder og verdens bedste familie, som alle har gjort sit for at gøre processen så smertefri, som muligt. Jeg har sjældent følt mig mere elsket og så meget holdt af, og jeg ved, at med så fine mennesker ved min side, skal det hele nok gå. På en ene eller den anden måde.

 

Jeg ved selvsagt ikke, hvad 2015 har i vente for mig, men mens jeg forsøger at hele et knust hjerte og ditto drømme, så trøster jeg mig selv med, at jeg kan få lov til at tage en dag ad gangen.

 

English: An average Friday night by our new coffee table filled with falafels and flat bread, the boy and I decided that we probably shouldn’t be a couple anymore. After 6 years it took us an hour and a half to reach that conclusion. 6 years and an hour and a half. Nothing wild or dramatic had happened the days, weeks or months leading up to that Friday night in the winter darkness. It was so drama-free and proper as something like that can be. It was so simple and so complicated at the same time. 

 

The days and weeks that followed have been a roller coaster of ups and downs, and I would lie if I said I’ve found peace with my new situation. My dreams for 2015 entailed a new, larger joined home, perhaps a little dog, watching TV-shows side by side on the couch, vacations with extra time for kisses and especially long hugs and future-talks about babies and maybe a small beach wedding some day.

 

Right now my future looks quite different: I’ve moved my stuff to my parents’ house and my address is now officially the Castle, I’m spending my free time searching for a cute little apartment somewhere nice in Copenhagen (and trying to reset my brain from looking for large, amazing apartments to telling myself, ’60 square meters at Amager could also work’). 

Luckily I’m surrounded by the sweetest girlfriends and the world’s best family, all of whom have done everything they possibly could to make the process a little bit easier. I’ve never felt as loved and cared about, and I know that with such amazing people by my side, everything will be okay. One way or another. 

I don’t know what 2015 has in store for me, but while I’m trying to heal a broken heart and ditto dreams, I’m finding comfort in the fact that I get to take things one day at the time.