Hjemmelavet rødkål

december 26, 2014 at 12:25

Hjemmelavet traditionel rødkål

Hjemmelavet traditionel rødkål

Hjemmelavet traditionel rødkål

Hjemmelavet traditionel rødkål

Hjemmelavet traditionel rødkål

Hjemmelavet traditionel rødkål

Jeg skammer mig næsten over det, men i år var mit allerførste forsøg med at lave rødkål fra bunden. Jeg kommer fra en rødkål på glas-familie, men det slutter nu. Det var overraskende nemt og resultatet var en skøn og smagfuld (næsten helt) traditionel rødkål med små justeringer. I stedet for almindelig eddike brugte jeg æbleeddike og så kom jeg et par teskefulde allehånde i. Det klædte altså den traditionelle juleret rigtig fint uden at radikalt ændre eller overrumple smagen.

 

Nu er det ganske vist for sent at lave den selv til juleaften i år, men hvis du ligesom jeg stadig har julefrokoster i familien, eller bare er svært glad for rødkål, så skulle du til at prøve at lave det selv. Den største arbejdsbyrde ligger klart i at snitte rødkålen fint men når det først er overstået, laver rødkålen nærmest sig selv.

 

Hjemmelavet rødkål:

8 personer

 

2 kg rødkål (2000 g)

4 dl æbleeddike

3 dl ribssaft

300-350 g sukker

2-3 tsk salt

2-3 tsk allehånde

 

  • Snit rødkålen i fine strimler og skær strimlerne lidt kortere. Kom rødkålen i en stor gryde.
  • Hæld æbleeddike over rødkålen og lad den koge op.
  • Når den koger, skruer du ned for varmen og lader den stå og simre ved lav varme i ca. 30 min. Pas på den ikke brænder på.
  • Kom sukker, ribssaft, allehånde og salt i gryden og lad den simre i ca. 30 min. igen.
  • Smag rødkålen til med æbleeddike, sukker, salt og evt. lidt mere allehånde.
  • Du kan med fordel lave rødkålen en dag eller to i forvejen, og bare varme den op på dagen.
  • Hvis du gerne vil gemme den længere, kan du bruge gamle, skoldede syltetøjsglas og lignende til at opbevare den i.

 

English: Red cabbage is a traditional Danish dish we serve for Christmas, which goes really well with the rich, fatty Christmas food such as duck or pork roast (flæskesteg). I made it for the first time for our Christmas dinner this year, and it definitely won’t be the last. It’s so much better homemade! 

 

Find a similar recipe in English here