Fine chokoladetoppe med kransekagebund

december 29, 2014 at 13:03

Chokoladetoppe

Chokoladetoppe

Chokoladetoppe

Chokoladetoppe

Chokoladetoppe

Chokoladetoppe

De her små fine chokoladetoppe lavede den mindste og jeg til adventshygge i starten af december, men ved nærmere eftertanke vil de gøre sig mindst lige så godt til nytår. Måske med lidt guldstøv som pynt i stedet for de frysetørrede hindbær vi valgte. De smager i hvert fald skønt – uanset hvilken anledning man nyder dem i.

 

Cremen er ren mums for chokoladeelskeren, og sammen med den sprøde kransekageagtige bund og sammenspillet med det fine mørke chokoladeovertræk med små smagsperler af hindbær er hver chokoladetop en lille bid af (chokolade)himlen. Chokoladecremen skal en tur på køl over natten og toppene skal på køl igen, inden de kan få chokoladeovertræk, men ellers er de ganske nemme at lave, og helt bestemt ventetiden værd.

 

Jeg har selv bikset en ny portion sammen, som jeg skal have med til nytår sammen med endnu en portion af de små skønne bountykugler. Og så skal jeg lige have bagt en kage af en art, men så er der vist også rigeligt dessert til at sige ordentligt farvel til 2014 på :)

 

Chokoladetoppe: (Inspireret af Simpeldagbog)

ca. 25 stk.

 

Chokoladecreme:

400 g fløde (Det er næsten en halv liter)

200 g mørk chokolade

 

Bunde:

300 g marcipan

60 ml æggehvider

70 g flormelis

 

Pynt:

250 g mørk chokolade

Frysetørrede hindbær eller guldstøv til pynt

 

Første trin: Chokoladecremen:

 • Varm fløden op i en gryde, og put den finthakkede chokolade i den lune fløde.
 • Rør indtil chokoladen er helt smeltet og massen er ensartet.
 • Kom chokoladecremen i en lufttæt beholder, og stil den på køl natten over.

 

Anden trin: Bundene:

 • Skær marcipanen i små stykker og mas den godt sammen med flormelis.
 • Tilsæt æggehviderne lidt af gangen, mens du rør rundt.
 • Kom marcipanmassen i en sprøjtepose med stjernetyl, og stil den i køleskabet i en time.
 • Kom bagepapir på en bageplade, og sprøjt kransekagemassen i små toppe.
 • Tryk forsigtigt bundene lidt flade, så de bager jævnt.
 • Bag bundene ved 150 grader (på varmluft) i ca. 8-10 min. De skal være let gyldne.

 

Tredje trin: Saml og pynt:

 • Når bundene er afkølet, piskes chokoladecremen stiv.
 • Sprøjt chokoladecreme på hver bund, så det danner en fin lille top.
 • Sæt kagerne i fryseren i en time, så de er helt kolde, når de skal dyppes i chokolade.
 • Hak og smelt chokoladen over et vandbad.
 • Kom den smeltede chokolade i en lille skål eller kop, og dyp kagerne i chokoladen.
 • Pynt med frysetørrede hindbær eller guldstøv.
 • Kagerne skal opbevares på køl, indtil de spises. Det tager heldigvis ikke så lang tid ;)

 

English: The youngest and I made these cute little chocolate tops for our one Sunday of advent in the beginning of December, but come to think of it they could taste at least as good if served at New Year’s. Perhaps with some gold dust instead of the freeze-dried raspberries we chose. They taste amazing – regardless of the occasion they are enjoyed to. 

 

The filling is pure indulgence for the chocolate lover, and together with the crispy marzipan bottoms and the fine dark chocolate cover with little bursts of raspberry, every chocolate top is a mouthful of (chocolate) heaven. The chocolate filling has to stay in the fridge over night and the chocolate tops need to go back to the fridge before getting covered in chocolate, but other than that they are easy to make, and definitely worth the wait. 

 

I’ve made a new portion, which I’m bringing to New Year’s Eve along with a fresh batch of these lovely bounty balls. And then I just have to throw together a cake of some sort, and then I think we have plenty of desserts for say a proper goodbye to 2014 :)