De skønneste bountykugler

december 10, 2014 at 06:48

Bountykugler

Bountykugler

Bountykugler

Bountykugler

Bountykugler

Bountykugler

Bountykugler

Foruden Snickers som også står mit hjerte nært, så er den røde Bounty med mørk chokolade min yndlings chokoladebar. Det er efterhånden flere år siden den mindste først kom til mig og sagde, at vi skulle prøve at lave hjemmelavede bountybarer. Og det kunne jeg kun give ham ret i.

 

Men så kom der alle mulige andre ting og køkkenprojekter i vejen, så det blev først i weekenden, at vi fik prøvet kræfter med små skønne bountykugler – og det bliver ikke sidste gang skal jeg sige dig!

 

De smager sindssygt godt, og så er de overaskende nemme at lave. Så er du advaret! Vi biksede kokosmassen sammen aftenen inden, og så var det bare at trille kuglerne, dyp dem i mørk chokolade og give dem et drys kokosmel til pynt, og så var de klar. Lav bare en dobbelt portion, så kan du også give lidt i værtindegave til en af julens mange komsammener, de ville også være en fin tilføjelse til julens konfektskål. Hvis du altså ikke hapser dem alle sammen selv.

 

Bountykugler: (Inspireret af Copenhagencakes)

ca. 25 stk.

 

1 dåse kondenseret mælk (Jeg brugte den fra Nestle)
210 g kokosmel
1 tsk vaniljesukker
200 g mørk chokolade, hakket

 

Pynt:

Kokosmel til pynt

 

 • Varm kondenseret mælk på en pande til den bliver tyndere. Tilsæt vaniljesukker.
 • Kom kokosmel i en skål og hæld den varme kondenserede mælk ud over. Rør blandingen godt sammen.
 • Stil skålen i køleskabet i min. en time. Gerne natten over. Det gør det nemmere at rulle kuglerne.
 • Brug omkring en stor teskefuld kokosmasse til hver kugle og rul kuglerne i hånden.
 • Placer kuglerne på et stykke bagepapir.
 • Stil kuglerne tilbage i køleskabet.
 • Imens hakkes chokoladen og smelt ⅔ over et vandbad.
 • Når chokoladen er smeltet tages skålen af varmen, og bland den sidste ⅓ chokolade i.
 • Rør rundt indtil chokoladen er helt smeltet.
 • Tag kokoskuglerne ud af køleskabet og dyp kuglerne én ad gangen i den smeltede chokolade.
 • Pynt med kokosmel og lad chokoladen størkne, inden du tager en lille bid af himlen.

 

English: Besides Snickers which also are close to my heart, the red Bounty with dark chocolate is my favorite chocolate bar. It’s a few years since the youngest came to me and said we had to try to make homemade Bounty bars. And I couldn’t do anything but agree with him.

 

But then all kinds of things and kitchen projects got in the way, so it wasn’t until this weekend we finally tried to make the little amazing bounty balls – and it won’t be the last time, I can tell you that much! 

 

They taste incredible and they are surprisingly easy to make. Consider yourself warned! We threw the coconut mass together the evening before, and then all we had to do was roll the ball, dip them in dark chocolate and give them a drizzle of shredded coconut, and then they are ready! Make a double portion, then you can bring some as a hostess gift for one of the many Christmas get-togethers, if you don’t sample all of them yourself. 

 

Similar recipe in English here