Appelsinsalat med granatæble

december 27, 2014 at 10:28

Appelsinsalat med granatæble

Appelsinsalat med granatæble

Appelsinsalat med granatæble

Appelsinsalat med granatæble

Appelsinsalat med granatæble

Appelsinsalat med granatæble

Appelsinsalat med granatæble

Denne her skønne appelsinsalat er blevet til en fast del af min families julebord. Jeg mener, at jeg først så den i et madprogram med Camilla Plum for nogle år siden, men jeg er ikke helt sikker. I hvert fald er denne version af salaten gået hen og blevet min go-to julesalat. I år var jeg både salat-ansvarlig juleaften og til familiejulefrokosten 2. juledag hos min farmor og farfar. Begge gange kom denne friske bandit med på bordet.

 

Det er ikke alle mændene eller børnene i min familie, der mener, at der hører salat på et julebord, men jeg er ret glad for at have en smule friskt og let sammen med den tunge, fede julemad. Appelsinsalaten kan naturligvis nydes uden for julen, så du behøver ikke vente helt til næste år med at give dig i kast med en ultranemme salat.

 

Appelsinsalat med granatæble:

6-8 personer

 

5-6 appelsiner

1/2 granatæble

1/2 rødløg

God balsamico

 

  • Skrald appelsinerne, sørg for at alt hvid hinde bliver skåret væk og skær lidt af enderne af.
  • Skær appelsinerne i tynde skiver og placer dem på et fad eller en stor tallerken.
  • Befri granatæblekernerne og drys dem over salaten.
  • Snit rødløg i tynde skiver, halver ringene og fordel dem over salaten.
  • Hæld balsamico over salaten og server.

 

English: This lovely orange salad has become a integral part of my family’s Christmas dinner. I think I saw it first in a Danish food show a few years back, but I’m not quiet sure. Anyhow, this version of the salad has since become my go to Christmas salad. This year I have responsible for salads Christmas Eve and for our Christmas luncheon with the entire family at my grandparents’ house. Both times this fresh bad boy were served. 

 

It’s not all of the men or children in my family, who thinks that salads belong to the Christmas table, but I really like something fresh and light to accompany the heavy and fat Christmas food. The orange salad can obviously be enjoyed outside of Christmas, so you don’t have to wait an entire year to try this incredibly easy salad. 

 

Orange salad with pomegranate:

6-8 persons

 

5-6 oranges

1/2 pomegranate

1/2 red onion

Good balsamic vinegar

 

  • Peel the oranges, make sure all of the white membrane is gone and slice off the ends.
  • Slice the oranges into thin slices and place them on a tray or a large plate.
  • Free the pomegranate seeds and sprinkle them over the salad.
  • Slice the red onion into thin slices, cut the rings in half and divide them over the salad.
  • Drizzle with balsamic vinegar and serve.