Nem og sund morgenmad med grønsager

november 12, 2014 at 06:00

Nem og sund morgenmad, breakfast

Nem og sund morgenmad, breakfast

Nem og sund morgenmad, breakfast

Jeg er ret glad for morgenmad, men alt for mange morgener får jeg ikke formået at prioritere at lave lidt lækker morgenmad – ellers glemmer jeg helt at spise (læs. løber tør for tid). Heldigvis har jeg altid lidt groft knækbrød og lidt ost liggende på arbejdet og der er altid frisk frugt på arbejdet, så jeg ikke når at dø af sult inden frokost. Men det er ikke helt det samme, som en god morgenmad, inden dagen for alvor starter.

 

Indimellem kommer det over mig at tage mig den fornødne tid til at lave en god portion morgenmad, og senest blev det til en overraskende lækker morgenmadstallerken med et spejlæg på et stykke ristet rugbrød sammen med stegte champion, gulerod og peberfrugt (og en god klat salsa). Nem og sundt – og så smagte det tilmed helt vildt godt.

 

Morgenmad med spejlæg og stegte grønsager:

1 stor portion

 

1/2 rød peberfrugt

1/2 gul peberfrugt

1 stor gulerod

ca. 5-7 brune championer

1 æg

1 stykke rugbrød

Salt og peber

Evt. lidt salsa

 

 • Skyl og snit champion og peberfrugterne.
 • Skrald guleroden og lav strimler af resten med skralderen.
 • Steg grønsagerne på en pande med lidt olie.
 • Krydder med salt og peber.
 • Steg et spejlæg på en pande med lidt olie, så det ikke brænder fast.
 • Imens rister du et stykke rugbrød.
 • Server de stegte grønsager med spejlægget på et stykke ristet rugbrød, evt. med en klat salsa på siden.

 

English: I really like breakfast, but way too many morning I don’t manage to prioritize making some delicious breakfast – or I simply forget to eat (read. run out off time). Luckily I always have crispbread and some cheese at work, and there’s always fresh fruit, so I don’t die of hunger before lunch. But it isn’t quite the same as a good solid breakfast, before the day begins. 

 

From time to time I find the necessary time to make a nice big breakfast, and latest it ended with a surprisingly delicious breakfast plate with a fried egg on a piece of toasted rye bread together with fried mushrooms, carrot and peppers (and some salsa). Easy and healthy – and it even tasted amazing. 

 

Breakfast with a fried egg and fried veggies:

1 large portion

 

1/2 red pepper

1/2 yellow pepper

1 large carrot

approx. 5-7 brown mushrooms

1 egg, fried

1 piece of rye bread, toasted

Salt and pepper

Some salsa

 

 • Rinse and chop mushroons and peppers.
 • Peel the carrot and continue making peels with the rest of the carrot.
 • Fry the vegetables on a pan with some oil.
 • Season with salt and pepper.
 • Fry an egg on a pan with some oil, so it doesn’t stick.
 • Meanwhile toast a piece of rye bread.
 • Serve the fried egg on a piece of toasted rye bread with the fried veggies on the side.

Nem og sund morgenmad, breakfast